Restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri din Siret au fost închise, după ce a crescut numărul de cazuri de COVID-19. Școlile au trecut în scenariul roșu

AcasăActualRestaurantele, cafenelele și sălile de jocuri din Siret au fost închise, după...

Restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri din Siret s-au închis pentru câteva săptămâni, după ce a crescut numărul de cazuri de COVID-19. Școlile au trecut în scenariul roșu.

Prefectul județului Suceava a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară, în data de 17 septembrie, pe ordinea de zi fiind analiza contextului epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, și în special la nivelul orașului Siret.

La ședința CJSU a participat și primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

În urma analizei efectuate, ținându-se cont de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, de propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din județ, avizate de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Direcția Sănătate Publică Suceava, precum și de prevederile art. 6 din Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31 august 2020, s-a decis ca la nivelul orașului Siret să fie suspendate toate activitățile cu publicul a operatorilor economici de tip HORECA care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, respectiv a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor, în interiorul clădirilor.

De asemenea s-a hotărât ca toate manifestările și activitățile cu public desfășurate în aer liber, permise de legislația incidentă în domeniul prevenirii și combaterii pandemiei de COVID-19, se vor organiza și desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor individuale de protecție (mască de protecție etc.) și respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, cu precădere a celor de distanțare fizică.

În ceea ce privește Scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din orașul Siret – unități de învățământ cu personalitate juridică și structurile arondate acestora, pentru începutul anului școlar 2020-2021, acestea au fost modificate în sensul adoptării scenariului roșu pentru Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret și Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret.

„Hotărârea CJSU adoptată în ședința din data de 17 septembrie este aplicabilă până la diminuarea incidenței cazurilor pozitive la nivelul orașului Siret sub pragul de 1,5/1000 de locuitori”, a transmis Prefectura Suceava.

Primarul Siretului a transmis că orașul nu va fi carantinat.

„Orașul Siret nu va fi carantinat! S-au adoptat doar o serie de măsuri de prevenire și combatere a Covid 19 care vor fi în vigoare până la diminuarea incidenței cazurilor pozitive la o valoare situată sub 1,5 cazuri la mia de locuitori. Vă rog să respectați regulile recomandate de autorități pentru că astfel avem șansa să depășim foarte repede această perioadă de restricții”, a transmis Adrian Popoiu.

Vineri dimineață a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind reanalizarea Scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Suceava, în anul 2020- 2021.

Ca urmare a analizei efectuate a fost aprobată modificarea scenariului de funcționare, în sensul adoptării scenariului roșu, pentru următoarele unități de învățământ din județ cu personalitate juridică și structurile arondate acestora: Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” – mun. Fălticeni, Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” și cele șase structuri arondate – oraș Salcea, Colegiul Național „Mihai Eminescu”- mun. Suceava și Școala Gimnazială nr. 2 – mun. Vatra Dornei.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite