Rezultatele la Bacalaureat după contestații

AcasăActualRezultatele la Bacalaureat după contestații

În județul Suceava, rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 38,24%.

Comparativ cu rata de promovare generată de rezultatele inițiale (36%) se constată o majorare de 2,24%.

Prin urmare, 392 de candidați (cu 23 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune. 

Au fost depuse 243 de contestații, defalcate astfel: biologie – 43, chimie – 2, fizică – 3, geografie – 15, informatică – 1, istorie – 22, limba română – 47, logică, argumentare și comunicare – 17, matamatică – 91 și sociologie – 2. În cazul a 227 de lucrări, notele au fost modificate (prin creștere – 114 sau micșorare – 113).

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele finale au fost afișate în centrele de examen și pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite