duminică, ianuarie 16, 2022
-2.3 C
Suceava
AcasăActualS-a tras cortina peste ediția 53 a Festivalului Național de Poezie ”Nicolae...

S-a tras cortina peste ediția 53 a Festivalului Național de Poezie ”Nicolae Labiș”

- Advertisement -

S-a tras cortina peste ediția 53 a Festivalului Național de Poezie ”Nicolae Labiș”.

Festivalului Național de Poezie ”Nicolae Labiș”, cel mai longeviv festival de gen din țară, și-a desemnat laureații celei de a 53-a ediții.

Juriul a avut de analizat, timp de o lună de zile, lucrările tinerilor poeți din 27 județe.

Marele Premiu al Festivalului a fost obținut de Alexandru Ciprian Bodog – Pâncota – Arad Premiul I – Steliana Cristina Voicu, Ploiești Premiul II – Raluca Cosmina Calancia, Dorohoi – Botoșani Premiul III – Costică Ciocan, Iași De asemenea au oferit premii mai multe reviste astfel: Premiul Revistei ”Hyperion” Botoșani – Adela Șulea, Suceava Premiul Revistei ”Tribuna” Cluj – Ana Maria Murariu, Fălticeni Premiul Revistei ”Steaua” Cluj – Laura Tiron, Galați.

Juriul Festivalului Național de Poezie ”Nicolae Labiș”, a avut în componență o serie de personalități literare de prim rang, critici literali, poeți, scriitori: Prof univ. dr. Adrian Dinu Rachieru – Președinte Prof. scriitor, poet Marcel Mureșeanu – Membru Prof. univ. dr. Vasile Spiridon – Membru Prof. univ. dr. Iulian Bodea – Membru Prof. poet, scriitor Viorica Petrovici – Membru Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, a acordat premii în bani în valoare de 5800 de lei, urmând ca lucrările laureaților să fie publicate în “Caiete Mălinene”.

„Festivitatea de premiere s-a desfășurat online având în vedere contextul epidemiologic. Aș reaminti cu această ocazie faptul că suntem pregătiți să nu renunțăm la nicio activitate cuprinsă în calendarul de evenimente, urmând ca modul în care desfășuram activitățile să țină cont de restricții. Mă bucur că am putut să finalizăm și acest Festival, cel mai longeviv festival de gen din țară, un festival de prestigiu la care au participat autori tineri care nu sunt membrii ai Uniunii Scriitorilor și care încă nu au debutat editorial. Imediat ce condițiile vor permite, vom organiza o întâlnire la Mălini, la Casa memorială „ Nicolae Labiș ” cu participarea laureaților din acest an, la care se vor adăuga și laureați ai edițiilor anterioare, împreună cu membri ai juriului. Festivalul, care a debutat în 1968, și-a desfășurat fără întrerupere activitatea atât în perioada regimului comunist cât și după 1989, iar noi avem obligația să îl continuăm chiar și în această perioadă extrem de delicată, pandemia, prin care trecem cu toții”, a transmis Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliul Județean Suceava.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: