Home Actual Sancțiuni în valoare de peste 30.000 de lei aplicate de polițiștii suceveni...

Sancțiuni în valoare de peste 30.000 de lei aplicate de polițiștii suceveni în acest weekend pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID

Sancțiuni în valoare de peste 30.000 de lei aplicate de polițiștii suceveni în acest weekend pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID.

Astfel, în perioada 29 – 31 ianuarie polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor au fost verificate 164 societăți comerciale și 82 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020 în valoare de 31.000 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 3802 persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.   

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. 

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii au întrerupt și activitatea unui local public din municipiul Suceava unde nu se respectau măsurile și interdicțiile impuse prin Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sâmbătă, în jurul orei 01.00, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un restaurant este deschis și nu sunt respectate măsurile de prevenire COVID 19.

În interiorul localului erau prezente aproximativ zece persoane care serveau băuturi alcoolice și mâncare la mese, acest lucru fiind observat de pe terasă, prin geamul care îl desparte de aceasta, deoarece ușa de acces în local era închisă pe interior.

În interior erau prezenți și angajați îmbrăcați în uniforma localului. În fața localului a fost identificat administratorul acestuia în vârstă de 37 de ani, sub influența băuturilor alcoolice, care a refuzat să se legitimeze și a avut o atitudine ostilă față de organele de poliție.

De asemenea, pe terasa localului au fost identificate două persoane care au declarat că au fost în interiorul restaurantului. S-a luat legătura cu apelantul care a afirmat că și el a fost în local și a făcut consumație, după care a ieșit și a sunat la 112 sesizând că este deschis.

“Având în vedere aspectele constatate s-a luat măsura sancționării conform Legii 55/2020 art.65, lit. q cu amendă în valoare de 1000 lei a administratorului restaurantului de 37 ani, din comuna Șcheia. A fost sancționat conform Legii 55/2020 art. 65 lit. m cu amendă în valoare de 500 lei și apelantul, deoarece acesta nu a prezentat declarația pe proprie răspundere completată în prealabil și nu a putut să își justifice prezența după ora 23.00. A fost sancționat cu amendă în valoare 500 lei conform Legii 61/1991 R art. 2, pct. 31 administratorul localului pentru refuz de legitimare și cu 500 lei la Lg. 55/2020 lit. m pentru neprezentarea declarație pe proprie răspundere. Au fost sancționate la Lg. 55/2020 și persoane identificate pe terasa localului și în interior. Toate persoanele au fost evacuate”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Exit mobile version