Se închide circulația pe sectorul de drum Suceava-Păltinoasa, DN 17

AcasăEvenimentSe închide circulația pe sectorul de drum Suceava-Păltinoasa, DN 17

Up date:

Joi, 06 aprilie, începând cu orele 22.30 s-au ridicat restricțiile de trafic pe DN 17 Păltinoasa-Suceava și DN2 Fălticeni-Suceava (în ceea ce privește restricția de tonaj de 3,5 tone)

Având in vedere fenomenele meteo extreme s-a dispus închiderea circulației pe sectorul de drum Suceava-Păltinoasa, DN 17. Circulația va fi dirijată pe DN 2E -DN2.

Închiderea drumului se va face începând de miercuri, 05 aprilie, cu orele 22.30, până în data în data de 06 aprilie, orele 05.00.

Situația drumurilor județene din administrarea DJDP Suceava cu circulația îngreunată din cauza condițiilor meteo nefavorabile (căderi masive de zăpadă însoțite de viscol) este următoarea :

– DJ 209 C Moara-Frumoasa-Liteni- Lucăceşti – Berchişeşti (DN2E);

– DJ 290 DN 29 – Salcea – Vereşti – Fântânele – Roşcani (DJ 208C);

– DJ 208 B Udeşti (DJ 208A) – Vereşti (DJ 290) – Dumbrăveni (DN29) – Siminicea

– DJ 208 E – tronson Manolea – Forăşti

– DJ 209 H – tronson Baia

– DJ 291 A Zvoriştea – Grămeşti – Siret – Muşeniţa – Frătăuţii Noi

Există tronsoane de drum cu porțiuni pe care stratul de zăpadă atinge 1,00-1,50 m.Pe celelalte drumuri județene, carosabilul se prezintă umed cu sectoare de zăpadă frământată în strat de 1-10 cm.Drumurile cu circulația îngreunată sunt afectate de suluri de zăpadă formate pe carosabil pe fondul ninsorilor viscolite. Pe drumurile județene se intervine cu un număr de 25 utilaje dotate cu lamă și răspânditor. Pe lângă aceste utilaje se acționează și cu o serie de utilajele aparținând autorităților locale, tranzitate de drumurile județene.DJDP Suceava asigură prin Comandamentul de iarnă instituit coordonarea tuturor utilajelor și prioritizarea intervențiilor funcție de problemele semnalate din trafic, în vederea menținerii circulației deschise în condiții de vreme severă.

„Pe acest fond recomandăm conducătorilor auto să evite pe cât posibil deplasările neesențiale, în condițiile în care meteorologii au prelungit atenționarea de cod portocaliu de ninsoare și viscol până în data de 06 aprilie”, au transmis reprezentanții Prefecturii Suceava.

De la ora 21.30 s-a închis circulația pentru toate categoriile de autovehicule în județele Botoșani și Iași

„Măsura a fost luată de CNAIR împreună cu Poliția Rutieră din cauza fenomenelor meteorologice extreme. Decizia are ca principal scop protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drum în propriile autovehicule. Precizăm că această măsură se aplică și mijloacelor de transport persoane, așa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani și Iași.

Avertizarea este valabilă în intervalul 05 aprilie, ora 18.40 – 06 aprilie, ora 04.00.

Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum.

„Evitați deplasările în aceste zone până la încetarea fenomenelor meteo periculoase.Imediat după ce aceste fenomene meteorologice extreme provocate de vortexul polar vor înceta, utilajele CNAIR vor interveni pentru a restabili circulația în cel mai scurt timp pe drumutile afectate.Vă rugăm ca înainte de a pleca la drum să vă informați din surse oficiale.De asemenea este foarte important ca în această perioadă să aveți autovehiculele echipate de iarnă în cazul în care tranzitați zone afectate de vortexul polar”, a transmis CNAIR.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite