Șoferul unui camion încărcat cu lemne a fost amendat după ce a refuzat cântărirea autovehiculului

Șoferul unui camion încărcat cu lemne a fost amendat după ce a refuzat cântărirea autovehiculului.

Marți seară, lucrătorii din cadrul Compartimentului Ordine Publică Urbană au obținut informații cu privire la faptul că din direcția Câmpulung Moldovenesc- Gura Humorului se deplasează un camion cu lemne supraîncărcat.

Având în vedere cele sesizate, pe DN 17, în afara localității Gura Humorului a fost identificat și oprit în trafic ansamblul de vehicule format din autoutilitara și remorca, condus de un bărbat de 53 ani domiciliat în comuna Fundu Moldovei.

În urma verificărilor efectuate, a fost prezentat pentru control avizul de însoțire pentru autoutilitară în care era consemnată cantitatea de 15,27 mc rășinoase molid și avizul de însoțire pentru remorca în care era consemnată cantitatea de 24,25 mc rășinoase molid.

Conducătorul auto a refuzat supunerea ansamblului de vehicule verificării prin cântărire, motiv pentru care s-a procedat la conducerea ansamblului la Cantonul Silvic Pod Izvor Gura Humorului, unde a fost indisponibilizat până la punerea în legalitate a transportului.

Polițiștii i-au aplicat șoferului o sancțiune contravențională în valoare de 6000 lei pentru refuzul verificării prin cântărire și o sancțiune contravențională în valoare de 6000 lei pentru neasigurarea corespunzătoare a mărfii pe timpul transportului.

Totodată, în acest caz s-a luat legătura și cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: