sâmbătă, septembrie 24, 2022
15 C
Suceava
AcasăActualSpitalul Județean Suceava ar putea deveni clinic FOTO

Spitalul Județean Suceava ar putea deveni clinic FOTO

Spitalul Județean Suceava ar putea deveni clinic

În cursul zilei de miercuri, 14 septembrie, la Consiliul Județean Suceava a fost semnat protocolul de colaborare între Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și Spitalul Județean de Urgență pentru transformarea acestei unității în spital clinic.

Anunțul a fost făcut de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a transmis că din acest moment se așteaptă de la ministerele Educației și Sănătății avizele pentru transformarea Spitalului Județean în spital clinic. El a precizat că acest lucru este posibil și pentru că mai multe cadre medicale au și catedră universitară, iar de anul acesta la Suceava este și Facultate de Medicină.

„Personal îmi văd un vis împlinit pentru că, încă din 2010, de când am preluat în coordonare spitalul, am cerut ca acesta să fie transformat în spital clinic. În acești ani s-au investit peste 80 milioane de euro în spital, acesta având peste 29 de secții total modernizate și 5 compartimente și avem proiecte ce urmează la finanțare de încă 170 milioane de euro. De aici sigur va câștiga pacientul prin îmbunătățirea actului medical și prin dezvoltarea de specializări complexe”, a declarat Gheorghe Flutur.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: