miercuri, ianuarie 19, 2022
2.3 C
Suceava
AcasăActualSpitalul Județean Suceava va fi dotat cu un echipament performant pentru detectarea...

Spitalul Județean Suceava va fi dotat cu un echipament performant pentru detectarea tuberculozei latente

- Advertisement -

Spitalul Județean Suceava va fi dotat cu un echipament performant pentru detectarea tuberculozei latente

Spitalul Județean de Urgențp „Sf.Ioan cel Nou” Suceava, prin Laboratorul BK – Biologie Moleculară a fost selectat pentru a beneficia de dotarea cu un echipament performant pentru detectarea tuberculozei latente la pacienții din județul Suceava.

În baza analizei realizată la nivelul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, prin consultarea Programului National de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei (PNPSCT), Laboratorul BK al Spitalului Județean Suceava a fost selectat pentru a fi partener în proiect.

Laboratorul BK-Biologie Moleculară este unul dintre cele opt laboratoare selectate la nivel național. Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta București implementează în perioada aprilie 2020- decembrie 2023 proiectul „Consolidarea controlului tuberculozei în România prin implementarea strategiei WHO END TB 2016-2020”, Contract nr. 1698/29.04.2020 finanțat de Ministerul Sănătății, în baza Mecanismului Financiar SEE 2014-2021. În cadrul proiectului 15 000 de persoane vor fi testate prin tehnici moderne, utilizând echipamente pentru detectarea tuberculozei latente puse la dispoziție de către Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, București.

Includerea Spitalului Județean Suceava în proiect este benefică pentru populația județului, mai ales în condițiile creșterii numărului de cazuri nou diagnosticate de tuberculoză.

Colaborarea cu managerul de proiect va fi realizată de către coordonatorul județean
al PNPSCT, dr Mirela Grămadă și Dr. Roxana Filip, medic primar laborator clinic, formator național numit de Ministerul Sănătății pentru tuberculoză.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: