Suceava. Rata de promovare a Bacalaureatului în sesiunea de toamnă este de 36%

AcasăActualSuceava. Rata de promovare a Bacalaureatului în sesiunea de toamnă este de...

În județul Suceava, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat este de 36%, în creștere față de sesiunea august-septembrie 2019 (33,3%). 

Din totalul candidaților promovați (369), 8 candidați au obținut medii între 8-8,99, 69 au obținut medii între 7-7,99 și 292 au obținut medii între 6-6,99.

La probele scrise s-au prezentat 1025 de candidaţi (73,27%) din cei 1399 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 5 candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate miercuri, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. 

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite