Tânărul din Dolhasca dat dispărut, salvat de câinele polițist FOTO

Stire din :

Tânărul de 20 de ani, din satul Siliștea Nouă, a cărui dispariţie a fost sesizată la data de 25 decembrie, a fost salvat de câinele de urmă și de polițistul care îl coordonează.

La data de 26 decembrie, polițiștii au fost sesizați că un tânăr de 20 de ani, cu domiciliul în oraș Dolhasca, sat Siliștea Nouă, a plecat voluntar de la domiciliu la data de 25 decembrie și nu a mai revenit.

Din primele verificări a rezultat faptul că tânărul a avut o serie de nînțelegeri cu iubita sa, iar pe fondul stării emoționale a lăsat și un bilet familiei în care își manifesta intențiile suicidale.

„În acest context, având în vedere împrejurările îngrijorătoare, polițiștii au organizat ample acțiuni de căutare, contra cronometru, fiecare minut fiind vital pentru prevenirea unei potențiale tragedii”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Au fost constituite echipe de căutare, formate din peste 50 de polițiști, jandarmi din cadrul IJJ Suceava, lucrători silvici și voluntari de pe raza satului Siliștea Nouă, Oraș Dolhasca, în vederea căutării persoanei dispărute, inclusiv în fondul forestier de pe raza satului Siliștea Nouă.

Totodată, a fost solicitat și sprijinul câinelui de urmă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Criminalistic.

„COH – câinele polițist de urmă este un exemplar de ciobănesc german de 3 ani și în luna noiembrie 2022 a finalizat activitatea de pregătire și specializare a Centrul Chinologic Sibiu. Câinele de urmă este coordonat de către un polițist profesionist și devotat din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Criminalistic”, a precizat Ionuț Epureanu.

Până la sosirea câinelui de urmă echipele constituite au efectuat activități de căutare în fondul forestier, însă fără rezultat.

Ulterior, la data de 26 decembrie, în jurul orei 16.15, după sosirea câinelui de urmă, COH i-a condus pe polițiști aproximativ cinci kilometri în fondul forestier, luând urma persoanei dispărute, iar la un moment dat acesta i-a condus la un grajd care era folosit pentru ținerea animalelor pe timp de vară, unde în incinta acestuia a fost identificat tânărul de 20 de ani, în stare critică.

Acesta a fost găsit în stare de inconstiență, cu urme de degerături la brațe și picioare, dar cu semne vitale fără a prezenta urme vizibile de violență.

A fost solicitată intervenția unui echipaj medical, care a ajuns la fața locului și l-a transportat pe tânărul de 20 ani la Spitalul Județean Suceava, acesta fiind stabilizat.

Ulterior starea de sănătate a acestuia s-a ameliorat, prognosticul de recuperare fiind pozitiv.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :