Târgul de toamnă „Produs în Bucovina” a fost deschis vineri, în centrul Sucevei FOTO VIDEO

Târgul de toamnă „Produs în Bucovina” a fost deschis vineri în centrul municipiului Suceava.

Evenimentul se desfășoară în perioada 13-15 octombrie pe esplanada centrală a Sucevei, de la Palatul Administrativ și până la Casa de Cultură. La târg participă zeci de producători și meșteri populari din Suceava și Cluj.

Sucevenii și turiștii sunt așteptați cu preparate din carne, brânzeturi, plăcinte, cozonaci, prăjituri, zacuscă, murături, afinată, zmeurată, must, suc de mere, fructe şi legume.

La deschiderea evenimentului au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, deputatul Bogdan Gheorghiu și Ramona Moldovan, directorul Asociației Produs de Cluj.


„Deschidem Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”. Vreau să-i mulțumesc partenerului meu de cursă lungă, primarului Ion Lungu, pentru prezență, pentru organizare. Pentru că ne-a primit aici în centrul Sucevei. Salut și prezența prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan. Mai este lângă mine reprezentanta de la Cluj, pentru că astăzi avem aici Asociația Produs în Bucovina, dar îi avem și pe cei de la Cluj, Produs de Cluj, doamna director Ramona Moldovan, căreia îi mulțumesc pentru prezență. Bun venit ardelenilor la Suceava”, a transmis Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a lansat în cadrul târgului noua stațiune „Bucovina Turistică”.

„Astăzi o să lansăm la Suceava această organizație nouă „Bucovina Turistică”, pentru cei care nu știți, există o legislație nouă în turism care dă voie să ne asociem și să inființăm organizații pe turism. Județul Suceava are șansa să fie prima organizație aprobată de minister, se numește Organizație pentru Managementul Destinației Turistice. E un pic cam stâlcit numele ăsta, pe scurt, eu îi spun Bucovina Turistică, pentru că ea asociază stațiunile din județul nostru. Județul Suceava are cele mai multe stațiuni turistice, 25 la număr. Multe localități sunt stațiuni turistice. Inființăm o singură asociație ca să putem vinde pachete turistice să vină oamenii să stea mai mult la Suceava. Înainte de a ne întâlni aici, am avut o ședință cu șefii acestor stațiuni turistice pentru că dorim să lansăm câteva pachete turistice pentru perioada următoare. După cum știți, pe poarta de intrare în județul Suceava scrie Hai în Bucovina! Pentru ce să vii în Bucovina? Hai de Crăciun la colindat, hai la schi, hai să guști din Bucovina, hai în ospeție în Bucovina. Avem foarte multe pachete turistice pe care noi le pregătim pentru dumneavoastră. Și după cum vedeți s-au asociat cei de la Sucevița- Putna, Primăria Suceava, Asociația Produs în Bucovina, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Direcția Silvică Suceava, Aeroportul Suceava. Toți ne gândim să punem umărul pentru promovarea turistică”, a declarat Gheorghe Flutur.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: