Traficanți prinși în flagrant în timp ce ridicau colete cu droguri, în Suceava și Gura Humorului VIDEO

AcasăEvenimentTraficanți prinși în flagrant în timp ce ridicau colete cu droguri, în...

Traficanți prinși în flagrant în timp ce ridicau colete cu droguri, în Suceava și Gura Humorului

La data de 23 martie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în luna martie 2023, doi dintre inculpați s-au deplasat în Spania de unde au expediat, prin intermediul unei firme de coletărie, o cantitate de aproximativ 15 kilograme de canabis (2 colete conținând 8, respectiv 7 kilograme de droguri de risc).

Cei doi inculpați s-au întors apoi pe teritoriul României, în vederea ridicării coletelor.

La data de 22 martie, au fost organizate două acțiuni de prindere în flagrant a patru inculpați care s-au prezentat în vederea ridicării drogurilor de risc pe raza municipiului Suceava și orașului Gura Humorului.

În cursul zilei de joi a fost sesizat Tribunalul București cu propunere de arestare pentru o perioadă de 30 de zile a celor 3 inculpați reținuți în cauză. Cu privire la cel de-al patrulea inculpat implicat în activitatea infracțională, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Activitățile judiciare au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul D.C.C.O. București. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite