Tragedie la Bilca. Un copil de cinci ani și-a pierdut viața după ce a căzut cu bicicleta într-un canal cu apă FOTO

Stire din :

Un copil de cinci ani și-a pierdut viața după ce a căzut cu bicicleta într-un canal cu apă

Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunțat, în joi seară, în jurul orei 20.00, despre faptul că există posibilitatea ca un copil să fi căzut cu bicicleta într-un canal cu apă, situat de-a lungul râului Suceava, pe raza comunei Bilca.

La fața locului, s-a deplasat modulul SMURD al Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, cu o autospecială cu accesorii pentru descarcerare și cu o ambulanță cu echipaj de prim-ajutor.

Din nefericire, trupul neînsuflețit al copilului, un băiețel în vârstă de aproximativ 5 ani, a fost identificat, în jurul orei 21.30, la o distanță de circa 2000 de metri față de locul indicat, în care ar fi fost văzut ultima oară.

Up date:

La data de 04 mai, ora 20.10, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 că un copil a căzut într-un canal cu apă, în jurul prânzului.

Din cercetările efectuate a rezultat că în ziua de 04 mai, în jurul orelor 12.00, minorul în vârstă de 5 ani și fratele acestuia, în vârstă de 7 ani, au plecat de la domiciliu pentru a se juca în zona denumită popular ”toloacă” situată în apropierea canalului de evacuare al apei, al Micro Hidrocentralei nr. 2 Bilca.

Băiețelul de cinci ani se deplasa cu o bicicletă, iar fratele său pe jos.  Ajunși în locul respectiv, cei doi s-au întâlnit cu un copil în vârstă de 9 ani.

Cei trei s-au jucat pe un drum aflat în imediata apropiere a canalului și care este paralel cu acesta. Băieții mai mari aruncau cu pietre în apa canalului, iar cel de cinci ani se juca cu bicicleta în jurul acestora, iar la un moment dat a căzut cu bicicleta în canal.

Băiețelul a încercat să ajungă la mal, însă înclinația dalelor canalului era prea abruptă și curenții apei prea puternici, motiv pentru care a fost tras de apă pe o distanță de aproximativ 80 de metri, unde s-a scufundat și nu a mai fost văzut.

Trupul neînsuflețit al copilului a fost identificat ulterior în bazinul de acumulare al Micro Hidrocentralei Bilca, situată la o distanță de aproximativ 1,9 km. 

Din discuțiile purtate cu ceilalți doi minori a reieșit că acestora le-a fost frică să spună imediat părinților despre cele întâmplate de teamă să nu fie certați.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :