Traumatism cranio-facial complex rezolvat cu succes la Spitalul Clinic Județean Suceava FOTO

AcasăActualTraumatism cranio-facial complex rezolvat cu succes la Spitalul Clinic Județean Suceava FOTO

Traumatism cranio-facial complex rezolvat cu succes la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava

Echipa compartimentului de Boli Maxilo-Faciale din cadrul secției ORL a SCJU Suceava a realizat cu succes o intervenție chirurgicală dificilă la un pacient de 45 de ani, victima a unei explozii accidentale a unei roți de tir.

Pacientul a ajuns la UPU în seara zilei de 26 octombrie cu un traumatism cranio-facial complex, cu hemoragie importanta, multiple fracturi hemimaxilar, os malar, arcada zigomatica si mandibula dreapta, cu deplasare importanta, deschise intra si extra oral, cu lipsa de substanță osoasă, cu afectarea globului ocular drept, fractura osului temporal și plăgi transfixiante de parți moi.

„ La momentul internării, starea pacientului era critica motiv pentru care stabilizarea acestuia inceputa în UPU a trebuit continuată în secția ATI. Intervenția chirurgicală a durat 4 ore și s-au efectuat mai multe proceduri ( traheotomie, toaleta si hemostaza plăgilor, reducere si osteosinteza cu placute si suruburi si mesarea sinusului maxilar la nivelul hemifaciesului drept, reducerea fragmentelor osului temporal, repozitionarea si sutura partilor moi). Evoluția postoperatorie este favorabilă, pacientul prezentând o stare generală bună.” – dr. Gelu Duprii medic chirurg BMF.

Echipa operatorie a fost alcatuită din medici chirugi BMF – dr. Gelu Duprii, dr. Vlad Covrig, medic ATI – dr. Streanga Lavinea, asistent Obada C.

Echipa compartimenului BMF din cadrul secției ORL a SCJU Suceava abordează și rezolvă cazuri tot mai complexe ce țin de traumatologie facială.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite