Un individ din Arbore a fost arestat preventiv după ce și-a lovit fratele cu un cuțit. În trecut și-a ucis mama

AcasăEvenimentUn individ din Arbore a fost arestat preventiv după ce și-a lovit...

Un individ din Arbore a fost arestat preventiv după ce și-a lovit fratele cu un cuțit. În trecut și-a ucis mama

Potrivit procurorilor, în data de 18 aprilie, în jurul orei 17.30, în timp ce se afla la imobilul situat în comuna Arbore, pe fondul unei discuţii contradictorii, Ș.I. a exercitat acte de violenţă asupra fratelui acestuia, respectiv i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit pe suprafaţa corpului, provocându-i leziuni care necesită pentru vindecare un număr de până la 14 zile de îngrijiri medicale, conform fișei de constatare preliminară.

În cauză deşi persoana vătămată, cu ocazia audierii a precizat că nu depune plângere prealabilă împotriva suspectului pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, în scopul de a-şi exonera fratele de răspundere penală, procurorul de caz a apreciat în raport de gravitatea faptei şi persoana suspectului, acesta fiind condamnat definitiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, (în anul 1997 şi-a ucis mama), de a da eficienţă dispoziţiilor art. 199 alin. 2 din Codul penal conform cărora „în cazul infracţiunilor prevăzute în art. 193 şi art. 196 Cod penal săvârşite asupra unui membru de familie, acţiunea penală poate fi pusă în mişcare şi din oficiu.

Astfel, prin ordonanţa procurorului din data de 20 aprilie s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ș.I, recidivist, pentru săvârşirea infracțiunii de „violență în familie”.

Față de agresor a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 ore, începând cu data 19 aprilie, iar în data de 20 aprilie, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi faţă de acesta pentru o perioadă de 30 de zile, propunere care a fost admisă.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite