spot_img

Un sucevean a plecat să culeagă fructe pădure și a ajuns din greșeală în Ucraina

AcasăActualUn sucevean a plecat să culeagă fructe pădure și a ajuns din...

Un sucevean a plecat să culeagă fructe pădure și a ajuns din greșeală în Ucraina.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani, din orașul Frasin, s-a deplasat, luni dimineață, împreună cu un prieten la cules de fructe de pădure în zona împădurită din apropierea Cantonului Silvic Pârcălab, care este situat pe raza comunei Cârlibaba.

În jurul orelor 10.00, cei doi bărbați au ajuns în zona Valea Ursului – Prestânci (la o distanță de aproximativ 3 kilometri față de frontiera cu Ucraina), unde s-au despărțit și s-au deplasat în direcții diferite.

Amicul bărbatului a încercat la un moment dat să îl localizeze pe acesta însă nu a reușit, motiv pentru care, în jurul orelor 18.50, s-a deplasat la P.T.F. Izvoarele Sucevei, unde a sesizat dispariția persoanei în cauză.

Ulterior, polițiștii de frontieră au sunat la Poliția municipiului Vatra Dornei și au raportat dispariția.

Imediat, au fost efectuate cercetări în zona împădurită în care a dispărut bărbatul, la căutări au fost angrenați polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști, salvamontiști și lucrători silvici.

Marți dimineață autoritățile de frontieră din Ucraina au anunțat că suceveanul a fost găsit la o stână din apropierea zonei de graniţă.

Fiind la doar câțiva kilometrii de graniță, bărbatul nu și-a dat seama când a trecut în Ucraina. Dezorientat, acesta a cerut ajutor pentru a reveni în țară.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img