Un tânăr de 28 de ani a murit pe masa de operație, la Vatra Dornei

Un tânăr în vârstă de doar 28 de ani a murit pe masa de operație a Spitalului Municipal Vatra dornei. Decesul a survenit după efectuarea anesteziei, ca urmare a unui stop cardio-respirator.

Stoilov Valeriu, de 28 ani, din județul Neamț, s-a prezentat în ziua de 08 martie la Spitalul Municipal Vatra Dornei, Secția Ortopedie unde a fost diagnosticat cu factură membru superior ca urmare a unei autoaccidentări survenite în timpul unei partide amicale de fotbal.

Întrucât s-a stabilit că cel în cauză necesită o intervenție chirurgicală, în ziua de 15 martie s-a procedat la introducerea acestuia în blocul operator, iar după administrarea anestezicului pacientul a intrat în stop cardio-respirator.

Au fost efectuate maneverele de resuscitare, dar din nefericire manevrele au rămas fără răspuns, fiind declarat decesul.

„Pe data de 08 martie tânărul a fost diagnosticat și pe data de 13 martie a venit la internare. Aceste intervenții medicale se fac programat. Diagnosticul a fost pentru fractură de olecran, un os la nivelul cotului…. Fiind o procedură la un membru superior și acolo poți să faci doar anestezie generală, acolo nu poți să faci anestezie locală. Nu ar fi suportat pacientul intervenția, doar cu anestezie locală. Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat în momentul anesteziei. Toate analizele preoperator, toate investigațiile interclinice, nu au sugerat nicio patologie care să necesite investigații suplimentare, sau care să contraindice intervenția chirurgicală sau anestezia generală”, a declarat dr. Cristian Rusu, director medical Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei și stabilirea cauzei decesului.

Polițiștii dorneni fac cercetări în acest caz, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Mama tânărului declară că a vorbit ultima oară cu fiul său marți seară, 14 martie, când i-a spus că urmează să fie operat.

Femeia spune că a doua zi dimineață aștepta să fie sunată de fiul ei, după ce ieșea din operație, și a fost sunată de către un medic care a anunțat-o că acesta a murit.

„Cum adică a murit, cu mâna ruptă din cot?… Nu am primit nicio explicație de la medici, mi-au spus că îi deranjez. Medicul anestezist mi-a spus că îl deranjez. Era foarte supărat pe mine. Omul este în vârstă, tremura. Era logic că nu putea să îi facă…. De ce nu îi lasă pe cei tineri? Mi-a omorât copilul! L-a omorât. Nu avea nimic! Era sănătos, nu bea, nu fuma. Sport a făcut dintotdeauna, de mic. Era un copil sănătos, chiar nu avea nimic… Chiar medicul chirurg s-a exprimat că e o operație banală”, a declarat printre lacrimi Mihaela Stoilov, mama tânărului.

Medicul anestezist Mihai Simu a declarat că a fost un caz imprevizibil și că în 36 de ani de activitate nu a întâlnit așa ceva.

„Dacă mi-aș cunoaște o vină, aș recunoaște, indiferent de consecințe. A fost un caz imprevizibil, de 36 de ani nu am văzut așa ceva…Nu știu ce s-a întâmplat. Am fost doi medici anesteziști. Niciunul nu a lipsit din sală nici o secundă. Am urmat absolut protocolul, medicament cu medicament, exact cum scrie la carte. Este vorba despre un tratament pe care îl administrăm cu succes și la persoane de 80-90 de ani”, a declarat Mihai Simu, medic anestezist Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Întrebat dacă tânărul a fost testat înainte de anestezie pentru a fi depistată o anumită alergie, acesta a declarat că astfel de teste se fac doar dacă pacientul precizează că este alergic.

Valeriu Stoilov era cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei.

Rudele și prietenii tânărului sunt în stare de șoc. Zeci de mesaje de condoleanțe au fost postate pe paginile de socializare.

„Încă nu ne revenim și nu putem accepta că ai plecat așa de repede dintre noi!!! Cuvintele sunt de prisos. Cu siguranță Dumnezeu îi cheamă pe cei buni mai repede. Drum lin către stele. Nu te vom uita niciodată”, au transmis reprezentanții Centrului de Economie Montană.

„‘<Ciao, bella> îmi răsună în minte de fiecare dată când mă gândesc la tine. Pe lângă cuvintele astea, mă întâmpinai cu o îmbrățișare călduroasă și un zâmbet laaarg. Încă nu-mi vine să cred și cu siguranță, cei care te-am cunoscut, o să fim în stare de șoc multă vreme. Vei rămâne mereu în sufletele noastre și îmi pare rău că s-a scurs atât de repede timpul. Drum lin, verișor și om drag!”, este doar unul dintre mesajele postate de prietenii tânărului.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: