Un tânăr din Comănești a fost reținut după ce a urcat la volan beat și fără permis

Un tânăr de 24 de ani, din satul Humoreni, comuna Comănești, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a urcat la volan beat și fără permis de conducere.

În cursul zilei de 15 martie s-au continuat cercetările privind săvârșirea de către tânăr, a infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În urma administrării probatoriului, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului din data de 15 martie a fost confirmată ordonanța organelor judiciare de continuare a urmăririi penale față de suspect.

Prin ordonanța organelor judiciare din data de 15 martie s-a dispus măsura reținerii suspectului pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Luni noapte, în timp ce lucrătorii de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești efectuau activități specifice pe DJ 178, raza satului Humoreni, comuna Comănești, au observat că un autoturism, care circula în față, la un moment dat, într-o curbă spre dreapta a pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu malul șanțului.

De la volanul autoturismului a coborât o persoană de sex masculin. Polițiștii au stabilit că era vorba despre un tânăr, domiciliat în satul Humoreni. Acesta le-a declarat oamenilor legii că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât, emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior tânărul a fost condus Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării probelor biologice de sânge.

S-a procedat la verificarea bazei de date, constatându-se faptul că acesta nu deține permis de conducere.

Totodată, au fost interogate bazele de date și s-a stabilit că autoturismul a avut certificatul de înmatriculare suspendat la data de 15 iunie 2022 pentru ITP expirat, iar conducătorul autoturismului nu a prezentat o dovadă înlocuitoare. De asemenea, asigurarea obligatorie RCA avea valabilitatea expirată.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: