Urmărit de poliție, un tânăr de 17 ani a avariat un autoturism parcat după care s-a izbit frontal într-un gard

Urmărit de poliție, un tânăr de 17 ani a avariat un autoturism parcat după care s-a izbit frontal într-un gard.Conducătorul auto a coborât din autoturism și a fugit spre un pârâu, fiind urmărit de polițiști. Imediat ce a traversat apa, acesta a fost ajuns din urmă de oamenii legii și a fost încătușat.

Joi, în jurul orei 13.00, în timp ce lucrătorii din cadrul SPR 5 Dărmănești, efectuau serviciul de patrulare pe DJ 208V Pătrăuți, pe raza satului Pătrăuți, au efectuat semnalele regulamentare de oprire acustice și luminoase, unui autoturism.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele polițiștilor și s-a deplasat în continuare pe DC neclasificat spre zona denumită popular „pârâul Pătrăuceanca”.

S-a procedat la urmărirea autovehiculului pe DC neclasificat, moment în care conducătorul auto a acroșat partea stângă a unui autovehicul, care se afla staționat regulamentar pe partea dreaptă a părții carosabile.

Autoturismul respectiv și-a continuat deplasarea aproximativ 400 metri, iar într-o curbă la stânga, din cauza drumului acoperit cu pietriș, a pierdut controlul vehiculului, izbindu-se frontal de un gard din lemn.

Conducătorul auto a coborât din autoturism și a fugit spre pârâul Pătrăuceanca, fiind urmărit de polițiști. Imediat ce a traversat apa, acesta a fost ajuns din urmă de oamenii legii și a fost încătușat.

În urma legitimării, s-a stabilit că este vorba de un tânăr de 17 ani, din comuna Pătrăuți.În urma interogării bazelor de date, a rezultat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, cu ocazia verificării în bazele de date a autoturismului după seria de șasiu s-a constatat că acesta nu figurează ca fiind înmatriculat în România, iar după numărul de înmatriculare, figurează ca fiind atribuit altui autoturism.

Minorul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. 

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”. 

Prin ordonanța organelor judiciare din data de 04 mai s-a dispus măsura reținerii tânărului pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

În cursul zilei de vineri, minorul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate. 

Citește și:

top citite:

Ultimile știri