Viitorul artelor performative, la legătura dintre dans și tehnologie, explorat într-un Dance Hack în Finlanda, Ungaria și România

Viitorul artelor performative, la legătura dintre dans și tehnologie, explorat într-un Dance Hack în Finlanda, Ungaria și România

Înscrieri pentru apelul internațional Oulu Dance Hack 2024, până pe 18 februarie

Propunând un concept transdisciplinar și având misiunea de a lucra colectiv la idei noi, Oulu Dance Hack 2024 va avea loc între 27 și 31 mai 2024 în Oulu, în nordul Finlandei. Făcând parte dintr-un proiect mai amplu realizat de TaikaBox (Finlanda) în parteneriat cu Central Europe Dance Theatre (Ungaria) și Developing Art (România), Dance Hack-ul din Finlanda va fi urmat de evenimente similare la Budapesta, în noiembrie 2024, și București, în aprilie 2025.

Apelul internațional este deschis, iar aplicațiile sunt binevenite atât de la artiști, cât și de la programatori, designeri, muzicieni, dansatori etc. – care își pot demonstra angajamentul față de experiența colaborativă, cu accent pe integrarea corpului în mișcare în practica lor.

„Oulu Dance Hack 2024 este o oportunitate unică de a întâlni artiști cu idei similare și specialiști în tehnologie care sunt interesați de asumarea de riscuri creative și de colaborare într-o atmosferă interesantă și dintr-o perspectivă de susținere. Împreună explorăm relația dintre dans și tehnologie pentru a porni viitorul performanței.” – echipa TaikaBox.

Conceptul de Dance Hacks propune un spațiu sigur pentru explorare. Participanții vor lucra împreună pentru a experimenta tehnologia furnizată într-un context performativ, ghidați de mentori cu experiență. Tema este axată pe relația dintre dans și tehnologie și pe procesul de integrare a celor două. În anul precedent, senzorii, proiecțiile și peisajul sonor interactiv, muzica live și inteligența artificială au făcut parte din experiența performativă.

Programul va include, de asemenea, un eveniment de matchmaking joi, pe 30 mai, și se încheie cu o împărtășire informală de idei în ultima zi – cu un public restrâns invitat.

Participanții selectați vor primi o remunerație și diurnă atât pentru perioada hack-ului, cât și pentru zilele de călătorie, precum și acoperirea cheltuielilor de cazare și de călătorie. Proiectul Dance Hack este dedicat sustenabilității mediului, așa că este esențial ca participanții să ajungă la destinații folosind călătoria lentă și rute alternative – nu este permisă călătoria cu avionul! De asemenea, organizatorii vor să asigure egalitatea pe tot parcursul proiectului, așa că sunt binevenite cererile artiștilor cu nevoi speciale.

Cei interesați să aplice pentru Oulu Dance Hack 2024 sunt rugați să acceseze taikabox.com/hack înainte de 18 februarie, unde pot completa un formular de înscriere și pot încărca un CV și o scurtă scrisoare de intenție.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră