vineri, mai 20, 2022
26.3 C
Suceava
AcasăAdministratieA fost inaugurată cursa aeriană Suceava - Bruxelles VIDEO

A fost inaugurată cursa aeriană Suceava – Bruxelles VIDEO

A fost inaugurată cursa aeriană Suceava – Bruxelles.

Vineri dimineață primul avion al companiei TUI fly a aterizat pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava.

La eveniment a luat parte și președintele Consiliului Județean Suceava care a declarat că zborurile către capitala Belgiei reprezintă un mare succes pentru județul nostru.

„O zi mare pentru Suceava. În spatele meu este avionul companiei Tui Fly din Belgia, legătura Suceava – Bruxelles. Asta înseamnă legătura dintre Suceava și capitala Europei, Bruxelles. De mult ne luptăm pentru ca acest lucru să se întâmple, iar astăzi se întâmplă. Mă bucur foarte mult că a venit această companie, care operează în România doar pe aeroportul de la Suceava, în momentul de față. Vreau să mulțumesc comunității de suceveni de la Bruxelles. Am fost cu câțiva ani în urmă la ei, i-am rugat să se mobilizeze pentru a avea curse spre Bruxelles. Vreau să îi mulțumesc primarului Neculai Miron de la Bosanci pentru că și el a luptat foarte mult pentru asta”, a declarat șeful administrației județene.

El a subliniat că în momentul de față se poate vorbi de cinci companii aeriene care operează pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, în afară de Tarom și Wizz Air, care sunt mai vechi la Suceava, mai sunt trei companii noi, respectiv Blue Air, Ryan Air și TUI Fly Belgium.

„Este un mare succes pentru Suceava. Avem14 destinații de pe acest aeroport, din care 13 sunt externe, în opt țări, Germania, Austria, Belgia, Italia, Marea Britanie, Turcia, Grecia și Egipt. Din păcate, pandemia ne-a creat probleme. Avem doar 14.000 de pasageri în primul trimestru. În 2019 aveam 77.000 de pasageri în primul trimestru. Sper ca relaxarea să ne aducă din nou pasageri. De luni Belgia relaxează măsurile de pandemie și cu ocazia asta sunt convins că vor fi cursele pline. Un câștig și dorința mea este să facem acțiuni de promovare a Bucovinei și din punct de vedere turistic și economic la Bruxelles, în perioada imediat următoare. Suntem în tratative avansate și pentru alte destinații, fie că vorbim de Dublin, Munchen, Madrid, Tel Aviv. Vom vedea. Toate la timpul lor. Deocamdată grăbim punerea în funcțiune a noului terminal de aici de la Suceava, ca să putem răspunde așteptărilor pasagerilor care vor să vină și să plece de pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

Compania aeriană TUI fly este membră a grupului TUI Group – cel mai mare tour-operator din lume cu sediul la Hanovra (Germania). În Romania compania operează zboruri comerciale doar pe Aeroportul International „Ștefan cel Mare” Suceava.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: