Gheorghe Flutur anunță că au fost demarate lucrările de modernizare pe E 85 din Vama Siret FOTO

Gheorghe Flutur anunță că au demarate lucrările de modernizare pe E 85 din Vama Siret .

Șeful administrației județene a amintit faptul că Punctul Vamal Siret este unul dintre cele mai mari puncte de frontieră de uscat din țară, pe unde anual trec peste 700.000 de autovehicule.

„Suntem în Vama Siret la kilometrul zero al Drumului European 85. Aici este granița dintre România și Ucraina, Punctul Vamal Siret, unul dintre cele mai mari puncte de frontieră de uscat, pe unde anul trec peste 700.000 de autovehicule. Mă bucur că sunt prezent aici împreună cu reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri București pentru că se începe modernizarea E 85, de aici din frontiera de la Siret, spre orașul Siret, care traversează orașul Siret. Vremea e bună și mulțumesc Ministerului Transporturilor, Companiei Naționale de Drumuri că ne-au ascultat rugămințile. Vă amintesc că am fost de mai multe ori în această vamă și am cerut modernizarea acestui drum. Este extrem de important ca și carte de vizită, dacă vreți”, a declarat Flutur.

Totodată, președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat că miercurea viitoare, 30 septembrie, se depune cererea de finanțare pentru modernizarea Punctului Vamal Siret, o investiție de 10 milioane de euro.

„Aici cea mai importantă piesă din proiect este un tunel de scanare rapidă a tirurilor, pentru a scurta durata de așteptare în vamă. Ce este important de știut. După ce se va moderniza acest punct vamal, se estimează o creștere a numărului de autovehicule care trec prin această vamă, în special pe ruta Cernăuți spre București, spre Turcia, spre Grecia. Tocmai de aceea, nu cu mult timp în urmă, s-a semnat aici, la Siret procedura de începe a proiectării autostrăzii A7 Siret-Suceava-București, din acest punct. De aici va porni autostrada A7. Un lucru extrem de important pentru noi și mă bucur că a fost auzită vocea noastră, a sucevenilor, în sfârșit. Demersurile pe care le-am făcut pentru că e poartă în țară, trebuie o anumită carte de vizită, o anumită ținută și acest lucru se întâmplă astăzi. Sunt foarte bucuros că s-a dat drumul la modernizarea acestei porțiuni de drum în orașul Siret. De asemenea se va moderniza E 85, ceea ce înseamnă un câștig uriaș pentru zonă” a declarat Gheorghe Flutur.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră