sâmbătă, septembrie 24, 2022
15 C
Suceava
AcasăAdministratieConsiliul Județean Suceava suplimentează bugetul alocat pentru evenimentul „Serbarea de la Putna”...

Consiliul Județean Suceava suplimentează bugetul alocat pentru evenimentul „Serbarea de la Putna” 150 de ani – Continuitatea unui ideal.

Consiliul Județean Suceava suplimentează bugetul alocat pentru evenimentul „Serbarea de la Putna” 150 de ani – Continuitatea unui ideal.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că instituția pe care o conduce va suplimenta fondurile pentru evenimentul de referință din acest an realizat în parteneriat cu Mănăstirea Putna, „Serbarea de la Putna” 150 de ani – Continuitatea unui ideal.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Suceava nr.60/29.04.2021 a fost aprobat Acordul de asociere între Județul Suceava prin Consiliul Județean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Centrul Cultural „Bucovina”, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Comuna Putna și Mănăstirea Putna, pentru organizarea și desfășurarea activităților de aniversare a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna”.

„Potrivit Acordului de asociere, inițial a fost alocată Mănăstirii Putna suma de 646.000 lei din bugetul propriu al județului Suceava pentru finanțarea cheltuielilor ocazionate de organizarea și desfășurarea acțiunilor descrise în Acord. Întrucât amploarea manifestărilor și interesul publicului de participare la acțiunile aniversare au generat costuri suplimentare, la solicitarea Mănăstirii Putna propunem suplimentarea bugetului alocat cu suma de 131.750 lei. În mare parte sumele vor fi destinate cheltuielilor aferente reeditării Primului Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni, Putna, 1871”, a transmis Gheorghe Flutur.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: