duminică, iunie 13, 2021
Acasă Administratie Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” va fi organizat anul acesta cu participarea publicului

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” va fi organizat anul acesta cu participarea publicului

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” va fi organizat anul acesta cu participarea publicului.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că anul acesta va fi reluată organizarea Festivalului de Artă Medievală “Ștefan cel Mare” cu participarea publicului, la un nivel cât mai apropiat de anul anterior pandemiei.

“Ne propunem să fim primii care să reluăm acest gen de evenimente”, a transmis Niculai Barbă.

În acest an Consiliul Județean Suceava împreună cu Muzeul Național al Bucovinei intenționează să reia organizarea Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” cu participarea publicului, urmând să fie respectate condițiile legate de pandemie care vor exista la mijlocul lunii august.

“Se știe că se vor ridica, gradual, restricțiile astfel că, în aceste condiții, CJ Suceava se pregătește să organizeze activități cu public în aer liber. Pentru aceasta gândim un program mai amplu având discuții și cu DSP Suceava și apoi vom proceda la pregătirea efectivă a evenimentelor pentru mijlocul lunii august. Festivalul de Artă Medievală de la Suceava a devenit cel mai important din țară, drept care ne propunem să fim primii care reluăm acest gen de evenimente. Este și o revanșă și față de situația pe care am avut-o în Suceava anul trecut când am putut organiza doar evenimente online. Ne organizăm pentru că suntem convinși că putem să revenim la normalitatea dinaintea pandemiei, atunci când festivalul era cel mai important din țară”, a declarat Niculai Barbă.

Evenimentele în cadrul Festivalului Medieval vor fi organizate în perioada 13-15 august la Cetatea de Scaun a Sucevei. De asemenea, vor fi organizate mai multe activități cu publicul și la Muzeul Satului Bucovinean. Majoritatea manifestările din acest an se desfășoară sub egida marii Sărbători de la Putna cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna-1871”

știri ultimă oră

Cele mai citite știri