Flutur: „Pe drumul Panaci-Bilbor se lucrează zi-lumină”

AcasăAdministratieFlutur: "Pe drumul Panaci-Bilbor se lucrează zi-lumină"

Flutur: „Pe drumul Panaci-Bilbor se lucrează zi-lumină”.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că la drumul Panaci- Bilbor „se lucrează zi-lumină”. El a subliniat că finalizarea acestui drum va aduce avantaje excepționale pentru zona Dornelor.

„Profităm de vremea bună din această perioadă și cu bucurie anunț că se lucrează zi lumină aici între Panaci și Bilbor pentru a se asfalta tronsonul care a mai rămas. Este o concentrare mare de forțe. Se lucrează la acest tronson de 6 kilometri, după care încep serpentinele pentru Pasul Bilbor. Ce trebuie să știe sucevenii este că în primul meu mandat am făcut asfaltare pe bani europeni, 22 de kilometri. În acest mandat asfaltăm șase kilometri și avem bani și pregătită documentația pentru ultimii 3,7 kilometri. Acest drum de peste 40 de kilometri de la Vatra Dornei iese undeva aproape de Toplița. Este o deschidere, o scurtătură cu avantaje excepționale pentru zona Dornelor în ceea ce privește turismul”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

Totodată, Gheorghe Flutur a precizat că după ce vor fi finalizate lucrările, drumul Vatra Dornei București se scurtează cu 110 kilometri.

„Dacă mă gândesc la distanța spre București de la Vatra Dornei, drumul va fi mai scurt cu 110 km. Mai important de atât este o zonă turistică cu un potențial uriaș care va fi pusă în valoare și mai bine. Este țara apelor minerale, este zona cu domeniul schiabil unde zăpada rămâne cea mai lungă perioadă din an, Masivul Munților Călimani, versantul nordic, Parcul Național Călimani. Toată zona este mirifică. Un mare câștig pentru Suceava, pentru investitori, turiști și pentru cei care ne vor călca pragul în perioada următoare”, a mai spus șeful administrației județene.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite