duminică, iunie 13, 2021
Acasă Administratie Gheorghe Flutur a declarat că a fost stabilit traseul final al Autostrăzii A7 pe teritoriul județului Suceava

Gheorghe Flutur a declarat că a fost stabilit traseul final al Autostrăzii A7 pe teritoriul județului Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a fost stabilit traseul final al Autostrăzii A7 pe teritoriul județului Suceava.

Flutur a precizat că traseul final a fost prezentat în cadrul unei întâlniri care a avut loc joi, 13 mai, la Teatrul Municipal Vișniec, la inițiativa sa, în prezența directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță, împreună cu o echipă de specialiști din cadrul acestei instituții și cu reprezentanții firmelor care realizează proiectul pentru tronsonul din județul Suceava al acestei autostrăzi.

La ședință au mai fost prezenți 18 primari din localitățile aflate pe traseul pe care îl parcurge autostrada A7 în județul Suceava, precum și reprezentanții instituțiilor naționale și regionale cu responsabilități în realizarea acestei investiții. De precizat că autostrada A7 va avea traseul București – Ploiești – Buzău – Bacău – Pașcani – Suceava – Siret.

“Această autostradă rezolvă și problema centurii Sucevei prin partea de Est și Nord-Est și va trece și prin apropierea zonelor cu populație mare, fiind destul de aproape de Suceava, Rădăuți sau Siret. Vreau să salut promptitudinea și viteza cu care firmele de proiectare s-au mișcat în această perioadă pentru a stabili acest traseu. De asemenea, CNAIR a transmis hotărârea înființării pe A7 a două puncte de consultanță la Suceava și Focșani, unde autoritățile locale vor acorda tot sprijinul pentru finalizarea formalităților necesare” a declarat șeful administrației județene.

Gheorghe Flutur a dat asigurări că în cel mai scurt timp, Consiliul Județean Suceava va emite certificatului de urbanism necesar pentru această investiție. De asemenea, acesta a spus că “va parcurge la pas traseul autostrăzii”, împreună cu primarii și cu responsabilii în domeniul urbanismului din CJ Suceava și din localitățile străbătute de autostradă pentru a vedea cel mai bine la fața locului traseul.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri