miercuri, ianuarie 19, 2022
2.9 C
Suceava
AcasăAdministratieGheorghe Flutur a semnat contractul de modernizare a drumului DJ 209B...

Gheorghe Flutur a semnat contractul de modernizare a drumului DJ 209B Mălini – Iesle – Borca VIDEO

- Advertisement -

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava a semnat, miercuri, contractul de modernizare a drumului DJ 209B Mălini – Iesle – Borca, care leagă județul Suceava de județul Neamț.


Firma care a câștigat licitația este din județul Neamț, „Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi” SRL Roznov.

„Este o investiție așteptată de mult, care leagă județul Suceava de Neamț. O investiție pe 14,6 kilometri, drumul lui Nechifor Lipan din Baltagul”, a declarat Gheorghe Flutur.

Valoarea investiției este de 72,8 milioane de lei ( 14,4 milioane de euro) și este finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală – etapa a doua.

Durata de execuție a lucrărilor, inclusiv proiectarea, este de 28 de luni, respectiv doi ani și jumătate.

Drumul va avea o lățime de opt metri, cu acostamente de 0,75 metri pe fiecare parte, cu șanțuri pe 15,6 km, vor fi construite 63 de podețe, nouă poduri noi și cinci poduri vor fi reabilitate. Vor fi nouă serpentine, ziduri de sprijin pe o lungime de 6,7 kilometri iar drumul va avea panta maximă de 7 la sută.

„Acest drum va lega zona Fălticeni – Gura Humorului de Mălini, Borca, Poiana Largului, Borsec, spre Ardeal. Distanța de la Mălini până la Poiana Largului, unde este prevăzută autostrada A8, este de 67 de kilometri. Astăzi, dacă mergem de la Mălini prin Târgu Neamț spre Poiana Largului sunt 91 de kilometri. Cu acest drum scurtăm cu 24 de kilometri la un prim calcul. Este un traseu pe scurtătură și dacă vreți o perspectivă către viitoarea Autostradă a Unirii A8, dar și legătura cu zone turistice la fel de importante ca Mălini și mă refer la lacul Bicaz, zona Borsec și legătura spre Târgu Mureș”, a declarat Gheorghe Flutur.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: