luni, iulie 4, 2022
31.6 C
Suceava
AcasăAdministratieGheorghe Flutur a semnat contractul pentru executarea lucrărilor la ultimul tronson Panaci-Bilbor...

Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru executarea lucrărilor la ultimul tronson Panaci-Bilbor care leagă Suceava de Ardeal VIDEO

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat contractul pentru executarea lucrărilor la ultimul tronson Panaci-Bilbor care leagă Suceava de Ardeal.

„Am semnat contractul pentru ultimul tronson din drumul județean 174 C Panaci-Bilbor. Este cea mai importantă porțiune nouă, în serpentine, care leagă județul Suceava de județul Harghita prin Pasul Bilbor”, a declarat șeful administrației județene.

Gheorghe Flutur a precizat că drumul va avea o lungime de 3.66 km, lățime de 6 metri, plus doi metri acostamentul, 19 podețe transversale, șase serpentine cu un volum de excavat de circa 40.000 de metri cubi de material, ziduri de sprijin pe 2,4 kilometri, cu o înălțime cuprinsă între 2 și 14 metri, parapeți de siguranță pe 2,9 kilometri și rigole pe 7,3 kilometri.

„Important este de știut faptul că acest drum face legătura prin pasul Bilbor. Este un drum nou. Procedurile de scoatere din fond forestier au durat destul de mult. Am intrat în linie dreaptă, iar noi am făcut de la Vatra Dornei 28 de kilometri pe proiecte europene, iar ultimul tronson de șase kilometri l-am recepționat anul trecut. Termenul de execuție a lucrărilor la ultimul tronson este de doi ani, iar constructorul semnează cu acest angajament. La finalul anului 2023 să finalizăm și să dăm drumul la unul dintre cele mai importante, ca strategie, drumuri din județul Suceava, care înseamnă legătură cu Toplița”, a declarat Gheorghe Flutur.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: