duminică, aprilie 18, 2021
Acasă Administratie Gheorghe Flutur anunță că județul Suceava primește un elicopter SMURD

Gheorghe Flutur anunță că județul Suceava primește un elicopter SMURD

Gheorghe Flutur anunță că județul Suceava primește un elicopter SMURD, care va deservi zona montană a județului și a județelor vecine.

Consiliul Județean Suceava va amenaja infrastructura pentru înființarea unui Punct de Operare Aeromedicală în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc. Locația a fost aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Elicopterul SMURD repartizat județului Suceava a fost achiziționat de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, în baza unui program de investiții specifice de căutare-salvare. Misiunile în situații de urgență vor putea fi executate în comun de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale.

“Arondarea unui elicopter SMURD pentru județul Suceava și înființarea Punctului de Operare Aeromedicală va permite optimizarea intervențiilor în zona montană în caz de accidente, avalanșe, incendii sau pentru căutări. Consiliul Județean Suceava continuă și lucrările la heliportul de la Spitalul Judeţean Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri