duminică, octombrie 17, 2021
Acasă Administratie Gheorghe Flutur: Dornenii vor avea gaz metan în luna septembrie

Gheorghe Flutur: Dornenii vor avea gaz metan în luna septembrie

Gheorghe Flutur: Dornenii vor avea gaz metan în luna septembrie.

Luni, 2 august, la inițiativa președintelui Gheorghe Flutur, a avut loc, la Consiliul Județean Suceava, o ședință de lucru referitoare la stadiul execuției conductei de gaz metan de pe tronsonul Pojorâta – Vatra Dornei, o investiție foarte importantă pentru municipiul Vatra Dornei și pentru zona Dornelor, atât pentru consumul casnic cât și pentru racordarea centralei termice din Vatra Dornei, aflată în conservare de mai mulți ani.

Lucrarea este finanțată de Guvernul României și executată de Transgaz.

Valoarea totală a investiției este de 16,06 milioane lei, la care se adaugă TVA.

În afară de reprezentanții Consiliului Județean Suceava și ai Transgaz, au mai participat responsabili ai Direcției Silvice Suceava, ai Gărzii de Mediu, ai proiectantului lucrărilor precum și dirigintele de șantier, ca reprezentant al executantului. Concluziile ședinței au fost că lucrarea este executată în proporție de peste 90%, din cei 25,8 de km mai rămânând de executat 2,5 km.

“Complexitatea lucrărilor a fost mare, traseul fiind preponderent în zona muntoasă iar instalarea conductei se face în regim îngropat. Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2021, dar reprezentanții Transgaz au transmis că vor finaliza lucrarea în luna septembrie 2021”, a transmis Gheorghe Flutur.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri