miercuri, august 10, 2022
14.9 C
Suceava
AcasăAdministratieGheorghe Flutur: "Prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny" s-au aprobat cinci...

Gheorghe Flutur: „Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” s-au aprobat cinci proiecte pentru infrastructura de drumuri județene a Sucevei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” s-au aprobat cinci proiecte pentru infrastructura de drumuri județene pentru județul Suceava

Este vorba despre modernizarea Drumul Județean 178B, care face legătura între comunele Satu Mare și Grănicești, unde pe 3,2 km, actualmente drum pietruit, se aplică două straturi de asfalt și se realizează o serie de podețe. De asemenea, acest drum va face și legătura municipiului Rădăuţi cu drumul european E85.

Reabilitare Drumul Județean 208E, Dolhești – Manolea – Forăști – Oniceni, unde, pe 15,77 km, se aplică două straturi asfaltice. De asemenea, se reabilitează 4 poduri.

Modernizare Drumul Județean 176 Brodina – Brodina de Jos, spre Argel, un tronson de 6 km, în care se realizează îmbrăcăminte din fier beton rutier, ziduri de sprijin și 3 poduri. Rămâne o distanță de nouă kilometri care va trebui scoasă din fondul forestier pentru a îmbunătăți legătura dintre Brodina și Moldovița.

Modernizare Drumul Județean 209M, pe tronsonul Rotopănești – Brădățel, un tronson 1,34 km. De asemenea se vor reabilita 27 de podețe acces locuințe.

Asfaltare Drumul Județean 177A, care leagă localitățile Frasin – Stulpicani – Ostra, care face legătura cu orașul Broșteni prin pasul Puzdra, unde, pe lângă asfaltare, avem lucrări de consolidare versanți pe 6 km, reabilitate a 23 de poduri și 2 poduri noi.

„Pe lângă aceste cinci proiecte aprobate prin Programul “Anghel Saligny”, continuăm procesul de modernizare a drumurilor județene, unde suntem în curs de finalizare: DJ 209L Pleşa, DJ 209A Mălini – Slatina, DJ 291A Mușenița, DJ 208C Hârtop – Vulturești, DJ 178C Rădăuți – Frătăuți – Bilca, DJ 174C Panaci – Bilbor, Drumul Județean Grădinița – Coșna, care leagă comuna Coșna de Bistrița Năsăud și “Drumul Talienilor” DJ 209B Malini – Borca”, a declarat Gheorghe Flutur.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: