Gheorghe Flutur: „S-a făcut cunoscut câștigătorul licitației pentru întocmirea documentației pentru Drum Expres A7 Suceava – Botoşani”

Gheorghe Flutur: „S-a făcut cunoscut câștigătorul licitației pentru întocmirea documentației pentru Drum Expres A7 Suceava – Botoşani”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru întocmirea documentației Drumului Expres A7 Suceava – Botoşani.

„Marți, 05 decembrie, la Consiliul Judeţean Suceava s-a făcut cunoscut câștigătorul licitației pentru întocmirea documentației pentru Drum Expres A7 Suceava – Botoşani și reamintesc faptul că lider de proiect a fost desemnat Consiliul Judeţean Suceava și în asociere cu Consiliul Județean Botoșani, Primăria municipiului Suceava și Primăria municipiului Botoșani am semnat un parteneriat cu Ministerul Transporturilor prin care ne-am asumat să ne ocupăm noi de întocmirea întregii documentație pentru acest Drum. E vorba de un drum cu doua benzi pe sens care leagă Suceava de Botoșani cu o lungime de 19 km, se intersectează cu A7 între orașul Salcea și Dumbrăveni și ajunge în centura ocolitoare din pădurea Baisa de la Botoșani”, a declarat Gheorghe Flutur.

La această licitație au fost înscriși cinci ofertanți unici și trei asocieri de firme, în total 95 de operatori economici, parte din ei ofertanți, alți ofertanți asociați, subcontractanți și terți susținători.

Câștigător, conform deciziei finale a Comisiei de licitație care a anunțat pe toți cei în cauză după expirarea perioadei de contestație, este CONSITRANS SRL din BUCUREȘTI, cu nouă subcontractanți.

Documentația constă în Studiu de Fezabilitate, documente pentru autorizare a lucrărilor de construcție plus proiect și asistență tehnică.

Durata pentru Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic este de 24 de luni, valoarea estimată este de 17,8 milioane de lei pentru întocmirea acestor documente, 2 % fiind suportate de cei 4 parteneri: CJ Suceava, CJ Botoșani, Primăria municipiului Suceava și Primăria municipiului Botoșani, 7 milioane de lei din fonduri europene și 10 milioane de lei din bugetul Ministerului Transporturilor.

„Reamintim faptul că noi, Consiliul Județean Suceava, ne-am implicat în mod direct în infrastructura de transport aparținând de Ministerului Transportului pentru că legislația ne-a permis și, în acest sens, am finalizat documentația la Variantă Ocolitoare a Gura Humorului de pe Autostrada Nordului și, recent, am aprobat în Consiliul Județean preluarea întocmirii documentației parte din Autostrada Nordului Suceava – Gura Humorului. Același lucru intenționăm să-l facem și pentru drumul paralel cu frontiera cu Ucraina de la Vicovu de Sus – Bilca – Climăuți – A7. Toate acestea înseamnă un volum de munca în plus pentru Consiliul Județean Suceava dar și scurtarea duratei pentru aceste lucrări cu cel puțin 2 ani”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră