miercuri, august 10, 2022
14.9 C
Suceava
AcasăAdministratieGheorghe Flutur: S-a finalizat Programul "Anghel Saligny" pentru drumuri și apă -...

Gheorghe Flutur: S-a finalizat Programul „Anghel Saligny” pentru drumuri și apă – canal pentru județul Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că s-a finalizat Programul „Anghel Saligny” pentru drumuri și apă – canal pentru județul Suceava.

Este vorba despre un program de peste 330 milioane de euro, la capitolul drumuri, apă și canalizare.

Flutur a declarat că au fost aprobate 148 de proiecte, din care 116 pentru comune, 15 pentru orașe, 11 pentru municipii și șase pentru Consiliul Județean. Din cele 330 milioane de euro, circa 190 milioane de euro sunt destinate proiectelor pentru drumuri, însemnând circa 550 km drumuri județene și comunale.

Reamintim că județul Suceava are în evidență 1383 km de drumuri comunale clasate.

Totodată, președintele Consiliului Județean Suceava a declarat că s-au aprobat 54 proiecte pentru apă și canalizare, 140 milioane de euro, care ar urma să deservească peste 200.000 de locuitori.

„Acest program este cel mai mare program de modernizare a infrastructurii de bază a județului Suceava din ultimii ani și care, în următorii 3-4 ani, va face ca județul Suceava să aibă cea mai mare parte a rețelei de drumuri modernizată și majoritatea populației racordată la rețelele de apă și canalizare. Acest lucru înseamnă confort, înseamnă civilizație. Aș vrea să reamintesc sucevenilor că acest Program este cel mai ambițios din actualul mandat, alături de Autostrada A7 și Autostrada Nordului. De un an de zile fac demersuri la vârful coaliției PNL-PSD (și vreau să aduc mulțumiri) pentru a convinge de necesitatea investițiilor în infrastructură. Sunt mulțumit. Am reușit. Dacă la cei 330 milioane de euro aprobați și repartizați acum localităților din județul Suceava mai adăugăm și cei 270 milioane de euro pentru aducțiunea de gaz metan (în 37 de localități deja este aprobat programul) urmând ca pentru alte 10-15 localități să se aprobe în perioada următoare, înseamnă investiții de 600 milioane de euro aprobate doar în acest an de Guvernul Ciucă pentru infrastructura județului Suceava- drumuri, apă-canal, gaze naturale. Să nu uităm că este în curs de derulare Proiectul de apă-canal de 236 milioane de euro finanțat din fonduri europene, proiect în care am fost implicați și care cuprinde 14 localități și unde, în unele, au început lucrările. Din acest moment responsabilitatea este pe umerii primăriilor să deruleze procedurile de licitații pentru a se trece la realizarea lucrărilor”, a declarat Gheorghe Flutur.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: