vineri, octombrie 23, 2020
Acasă Administratie Gheorghe Flutur solicită constructorilor care lucrează la modernizarea drumului de pe axa Suceava-Iași să grăbească ritmul lucrărilor

Gheorghe Flutur solicită constructorilor care lucrează la modernizarea drumului de pe axa Suceava-Iași să grăbească ritmul lucrărilor

Gheorghe Flutur solicită constructorilor care lucrează la modernizarea drumului de pe axa Suceava-Iași să grăbească ritmul lucrărilor și să acopere șanțurile făcute pe marginea drumului.

Gheorghe Flutur a convocat, joi, la sediul Consiliului Județean Suceava o întâlnire de lucru cu constructorii drumului de pe axa Suceava-Iași, atât cei de pe tronsonul Suceava-Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca, cât și Suceava-Moara-Stroiești-Darmănești.

Totodată, la întâlnire au participat și primarii din localitățile străbătute de acest drum, firma de consultanță și liderul de proiect.

“M-am declarat nemulțumit că unele firme din asociere în zona Liteni, dar și în zona Todirești nu lucrează în ritmul corespunzător și nici nu acoperă șanțurile făcute pe marginea drumului, în unele zone șanțurile fiind deja pline cu apă. Am cerut liderului asocierii ca să efectueze permanent monitorizarea execuției lucrărilor cu luarea măsurilor de siguranță rutieră. Le-am sugerat ca pe parcursul lucrării imediat ce se efectuează săpătura să se acționeze rapid pentru umplerea cu material concasat conform procedurilor. Lucrurile trebuie concentrate pentru că sunt mulți localnici care aduc recolta din câmp, iar tot acum a scăzut vizibilitatea. CJ Suceava este la zi cu plățile pentru lucrările efectuate. Am solicitat ca firmele constructoare să lucreze de așa manieră încât să reducă la maxim disconfortul creat populației”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a cerut și primarilor să supravegheze lucrările și de fiecare dată când constată existența unor probleme să le semnaleze conducerii CJ Suceava cu atât mai mult cu cât lucrările vor începe și în intravilanul localităților. Acesta este un proiect european în valoare de 47 de milioane de euro și o contribuție semnificativă a CJ Suceava, de circa 18 milioane de euro.

“Va fi cea mai importantă arteră care leagă Suceava de Iași și care va fi foarte utilă locuitorilor întregului județ. Am propus întâlniri săptămânale de lucru pentru a accelera lucrările în această perioadă cât vremea mai permite. Vom continua lucrările și la Panaci-Bilbor, mai e de aplicat stratul de uzură în Pasul Puzdra, mai sunt lucrări de modernizare în desfășurare, Siret-Mușenița, la Slatina, Hârtop, Vulturești, spre Rarău prin Izvorul Alb, Pleșa-Solonețul Nou și vom încerca să profităm la maximum de temperaturi care permit efectuarea de lucrări”, a transmis Flutur.

știri ultimă oră

Dornean condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare

Dornean condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru furt calificat. Poliţia municipiului Vatra Dornei a primit...

Beat la volan un șofer din Botoșani a ajuns cu mașina în șanț

Beat la volan un șofer din Botoșani a ajuns cu mașina în șanț. Poliția orașului Salcea a fost sesizată,...

Pacienții diagnosticați cu Covid 19 vor putea fi tratați și în spitalele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret

Pacienții diagnosticați cu Covid 19 vor putea fi tratați și în spitalele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret.

Cele mai citite știri

Accident rutier cu două victime pe raza localității Vicovu de Jos FOTO

Accident rutier cu două victime pe raza localității Vicovu de Jos, marți, în jurul orei 11.30.

Un tânăr din Poiana Stampei a fost prins beat și fără permis la volanul unei mașini furate

Un tânăr din Poiana Stampei a fost prins beat și fără permis la volanul unei mașini furate. Acesta a fost reținut pentru...

Autoturism de teren răsturnat pe un drum de munte din Brodina. Șoferul a rămas blocat în interior FOTO

Autoturism de teren răsturnat pe un drum de munte din Brodina. Șoferul a rămas blocat în interior.

Șoferiță prinsă băută la volan, în Vicovu de Sus

Șoferiță prinsă băută la volan, în Vicovu de Sus. O femeie în vârstă de 31 de ani, din comuna...

Opt focare de Covid 19 sunt active în județul Suceava

Prefectura Suceava a anunțat luni, 19 octombrie, că în județul nostru sunt active opt focare de Covid 19.