Gheorghe Flutur: „Sunt domenii în care județul Suceava poate atrage investiții, pentru a valorifica întregul potențial de care dispune”

Gheorghe Flutur: „Sunt domenii în care județul Suceava poate atrage investiții, pentru a valorifica întregul potențial de care dispune”.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a primit joi pe Excelența Sa David Saranga, Ambasadorul Israelului la Bucureşti.

Șeful administrației județena a făcut o prezentare a potențialului economic al județului Suceava.

Temele privind oportunitățile de cooperare româno-israeliană la nivelul județului Suceava au vizat dezvoltarea economica, sănătatea și turismul, cu referire la parcul industrial și Aeroportul Ștefan cel Mare, agricultura și industria alimentară, domeniul IT.

„Sunt domenii în care județul Suceava poate atrage investiții, pentru a valorifica întregul potențial de care dispune. Important este ca această cooperare să înceapă în cel mai scurt timp, drept care se va stabili un mod de lucru pentru o colaborare permanentă, un grup de lucru care va lucra online pentru început, urmând sa fie organizate în județul Suceava întâlniri cu delegații israeliene, acțiuni de promovare a brandului Bucovina și a turismului în județul Suceava”, a transmis Gheorghe Flutur.

La întâlnire a luat parte și primarul Ion Lungu care a prezentat oportunitățile municipiului Suceava în domeniul afacerilor și turismului, dar și proiectul noului Parc Tehnologic care va fi dezvoltat în zona Termica.

„Am avut astăzi plăcerea și onoarea de a îl întâlni pe ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa David Saranga, un diplomat pe care îl admir și îl apreciez foarte mult, mai ales in ceea ce privește soluțiile gestionarii pandemiei de Coronavirus. Am participat la evenimentul de la Gara Burdujeni, unde domnia sa a depus o coroană de flori la placa de comemorare a Holocaustului, montată în anul 2016. Au urmat discuții la Casa Prieteniei cu domnia sa, cu domnul Președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și cu domnul Ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu. Am prezentat oportunitățile municipiului Suceava în domeniul afacerilor, turismului, am prezentat proiectul noului Parc Tehnologic pe care vrem să îl dezvoltăm la Termica. Am ridicat problema posibilității deplasării pelerinilor din Suceava prin grupuri organizate în Țara Sfântă, excelența sa fiind foarte implicat în semnarea parteneriatului între Israel și România în privința turismului, așa cum au semnat cu Grecia și Cipru. Am discutat și posibilitatea de a lărgi colaborarea în domeniul administrației locale din Israel, domnia sa recomandând orașului nostru să facem un parteneriat de colaborare cu orașul Nazaret. Așa cum se știe, municipiul Suceava este înfrățit cu orașul Betleem. Am apreciat foarte mult pragmatismul domnului ambasador, având propuneri și soluții la toate problemele discutate. Sunt convins că o parte din ele se vor materializa cât mai curând. În final i-am mulțumit excelenței sale pentru modul cum promovează Bucovina și Suceava”, a transmis Ion Lungu.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră