Gheorghe Flutur: ” Suntem în discuții foarte avansate pentru zboruri pe ruta Spania”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent, luni, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” unde a inspectat lucrările la noul terminal.

El declarat că este o investiție de aproape 3,3 milioane de euro, făcută din banii Consiliului Județean Suceava.

Flutur a anunțat că suprafața construită a aerogării se va extinde cu circa 1400 de mp. El a subliniat că elementul de noutate îl reprezintă spațiul de 365 de mp amenajat pentru plecări externe.

„Avem pentru plecări externe un spațiu de 365 de mp în terminalul nou, care oferă condiții civilizate, pentru că noi pregătim extinderea numărului de curse și de destinații. Avem, de asemenea, circa 1.000 de mp la sosiri internaționale. Se intră pe la parter, cu lifturi speciale sau pe scări, se urcă la etaj, de unde se iau în mod civilizat bagajele. Este un spațiu de triaj al bagajelor și apoi o sală mare de sosiri. Acolo se vor face și verificările și documentele de identitate ale pasagerilor. Mai este puțin până la finalizarea acestui nou terminal”, a declarat Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a anunțat că Suceava se pregătește pentru a putea procesa circa 300 de pasageri pe oră, dublându-se astfel capacitatea aeroportului. El a explicat că cele două terminale vor avea o capacitate de procesare undeva la circa 650.000 de pasageri anual.

„Vreau să vă spun că a fost o perioadă grea în pandemie, dar luna august a fost o lună surprinzător de bună pentru Suceava pentru aeroport. Suntem pe locul 5 în țară ca număr de pasageri. Peste 35.000 de pasageri au zburat de pe aeroportul nostru în luna august. Practic treptat aeroportul și-a revenit, s-au reluat aceste circuite internaționale și interne”, a declarat președintele CJ Suceava.

Totodătă, el a anunțat că autoritățile sucevene au discuții avansate pentru noi curse de pe Aeroportul Suceava.

„Pregătim surprize. Suntem în discuții avansate pentru a introduce pe ruta Suceava -București o nouă campanie care să opereze. De asemenea suntem în discuții foarte avansate pentru zboruri pe ruta Spania”, a spus Flutur.

El a amintit că în momentul de față de pe aeroportul sucevean zboară 15 curse spre 15 destinații.

„S-a dezvoltat foarte mult acest aeroport în ultimul timp. Numai în ultimii patru ani numărul de pasageri a crescut de peste 10 ori. Dacă în 2016 era undeva la 40.000 de pasageri anual, în 2019 am avut 430.000 de pasageri. Pandemia a afectat și sporurile și toată lumea și în România, ne-a afectat și pe noi. Am depus o solicitare la Comisia Europeană pentru un ajutor pentru Aeroportul Ștefan cel Mare de la Suceava având în vedere pierderile. Sperăm în revenirea la normalitate și noi dorim să continuăm investițiile aici”, a explicat președintele CJ Suceava.

De asemenea, el a anunțat că se vor face investiții pentru extinderea parcărilor aeroportului dar și două drumuri de acces noi.

„Un drum care să vină de la Burdujeni spre Parcul Industrial Bucovina și celălalt de la Dumbrăveni. Sunt bucuros să constat că prinde contur noul terminal. Este o investiție curajoasă, care practic face un pas uriaș spre confort și civilizație pentru cei care doresc să zboare de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava”, a conchis Flutur.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră