Home Administratie Întâlnire la CJ Suceava pentru stabilirea traseului prin județul Suceava a Autostrăzii...

Întâlnire la CJ Suceava pentru stabilirea traseului prin județul Suceava a Autostrăzii A7 VIDEO

Întâlnire la CJ Suceava pentru stabilirea traseului prin județul Suceava a Autostrăzii A7 .

În cursul zilei de vineri la Consiliul Județean Suceava a avut loc a doua întâlnire pentru stabilirea traseului Autostrăzii A7 Siret – Suceava – Dolhasca – Pașcani – București. La întâlnire au participat reprezentanții CNAIR, firmele de proiectare, care lucrează la proiect, primarii de pe acest traseu și șefii instituțiilor deconcentrate din județul Suceava, care au legătură cu acest proiect. Anunțul a fost făcut de șeful administrației județene, Gheorghe Flutur.

Majoritatea celor care au luat cuvântul au opinat că autostrada trebuie să treacă prin trei puncte obligatorii: Dolhasca, municipiul Suceava și orașul Siret.

“Poziția mea a fost că aș socoti că e bine de luat în calcul varianta care vine de la Dolhasca, aproape de municipiul Fălticeni și apoi vine spre municipiul Suceava, undeva la est de municipiul Suceava și traversează DN 29, drumul Suceava – Botoșani, prin zona Salcea. De ce am opinat pentru această variantă? Pentru că în felul ăsta am rezolva și centura ocolitoare a municipiului Fălticeni, pe de o parte, iar pe de altă parte discutăm de o zonă populată, sunt câteva zeci de mii de locuitori și s-ar scurta distanța până la viitoarea autostradă de la Fălticeni și din împrejurimile municipiului Fălticeni. Pe de altă parte, este obligatoriu să fim cât mai aproape de municipiul Suceava și de aeroport și atunci proiectanții au prezentat variante cu un nod undeva în zona Burdujeni, deasupra drumului național care ne leagă Suceava de Botoșani. Un nod de descărcare atât pentru aeroport cât și pentru municipiul Suceava. Și apoi, sunt câteva variante prin estul județului Suceava, pe valea Siretului spre orașul Siret. Sigur că, nu s-a fixat astăzi o variantă, dar foarte important este să fie implicate toate structurile și în primul rând primarii….Ca o concluzie finală a acestor discuții, varianta optimă care s-ar contura ar face o legătură a centrelor populate de la Dolhasca, Fălticeni, Suceava și zona Rădăuți-Siret în primul rând, și ar rezolva și două centuri ocolitoare, despre care se tot vorbește, cea a municipiului Fălticeni și centura de est a municipiului Suceava, care ar rezolva în cea mai mare parte traseul, care a fost propus de primărie pe zona Ipotești-Salcea. În felul acesta deservim partea cea mai populată a județului Suceava, partea de Est și se apropie traseul foarte mult și de granița cu județul Botoșani, în felul acesta facilitând și populației din județul Botoșani să beneficieze de autostrada A7 în condiții foarte avantajoase”, a declarat Gheorghe Flutur.

Exit mobile version