Ion Lungu: „Astăzi a avut loc licitația pentru proiectarea Aqua Park-ului din Suceava”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că miercuri, 15 iunie, a avut loc licitația pentru realizarea Documentației tehnico-economice integrală pentru proiectul Aqua-Park în municipiul Suceava.

Edilul a anunțat că au fost depuse două oferte. În portofoliul de proiecte de 100 de milioane de euro depuse la ADR Piatra Neamț pentru finanțare pe POR în perioada 2021-2027, realizarea Aqua Park-ului în Complexul sportiv al municipiului Suceava este prevăzut cu o valoare estimată de 10.200.000 euro.

„Astăzi a avut loc licitația pentru proiectarea integrală a proiectului de investiții cu finanțare europeană Aqua Park, în cadrul Complexului sportiv Suceava. Au fost depuse două oferte, respectiv din partea Total Business Land SRL din Alba Iulia cu terți susținători și Invigsion(Lider), SC Neo Structural Enginnering SRL, Nox Internațional SRL din București. Contractul presupune achiziționarea unor servicii de specialitate pentru întocmirea documentației tehnico- economice în vederea obținerii finanțării nerambursabile pe Programul Operațional Regional”, a declarat Ion Lungu.

Potrivit edilului Aqua Park-ul va fi realizat pe o suprafață de 3,5 hectare și va avea o clădire principală care va cuprinde:

-ansamblu de bazine;

-piscine acoperite;

-tobogane pe categorii de vârstă;

-grupuri sanitare;

-spații comerciale;

-birouri și spații administrative;

-vestiare și case de bilete;

-un ansamblu Wellness&SPA;

-un punct de prim ajutor.

Toate acestea pe o suprafață de 10.000 metri pătrați.

Pe diferența de 25.000 de metri pătrați vor fi amenajate:

-piscine exterioare dintre care una cu valuri și una cu jacuzzi;

-tobogane exterioare independente;

-o plajă exterioară;

-bază de observare pentru post salvamar;

-o fântână arteziană;

-dușuri, grupuri sanitare;

-spații tehnice;

-locuri de parcare.

Valoarea maximă estimată pentru contract este de 2,9 milioane lei.Fiind o lucrare foarte complexă, prețul cel mai scăzut are o pondere de doar 34%.

„Vor fi necesari 11 experți tehnici în cadrul proiectării și pentru fiecare din aceștia punctajul va fi de maximum 6%.Perioada contractului este de 36 luni, realizare documentație + asistență depunere proiect pe fonduri europene (Studiu topografic, Audit energetic, Studiu de fezabilitate, Documentație obținere avize și acorduri, Proiectul tehnic, Autorizație de construire și organizarea execuției, Caiet de sarcini pentru licitație etc.).În cadrul Programului Operațional Regional pentru perioada 2021-2027, la ADR Piatra Neamț, în portofoliul de proiecte de 100 milioane euro am prins pentru finanțare Aqua-Park Municipiul Suceava cu valoarea estimată la 10.200.000 euro”, a declarat Ion Lungu.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră