vineri, mai 20, 2022
26.3 C
Suceava
AcasăAdministratieIon Lungu: "Valoarea proiectului Transport Electric Metropolitan, care va fi depus la...

Ion Lungu: „Valoarea proiectului Transport Electric Metropolitan, care va fi depus la finanțare pe PNRR, este în valoare de 21,1 milioane de euro, cu care vom cumpăra în prima etapă 45 autobuze electrice”

Valoarea proiectului Transport Electric Metropolitan, care va fi depus la finanțare pe PNRR, este în valoare de 21,1 milioane de euro, cu care vom cumpăra în prima etapă 45 de autobuze electrice

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că a fost stabilită valoarea proiectului „Sistem de Transport Public Ecologic Metropolitan -etapa I”, care va fi depus pe finanțare din PNRR, Componenta 10- Fondul local.

Proiectul este promovat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Suceava, formată din: municipiul Suceava; orașul Salcea; comuna Adâncata; comuna Moara; comuna Bosanci; comuna Șcheia; comuna Ipotești; comuna Mitocu Dragomirnei.

Valoarea totală a primei etape din proiect este în cuantum de 105.539.173,63(21.107.834 €) lei, inclusiv TVA.

„Acest lucru l-am stabilit la întâlnirea primarilor din Zona Urbană Funcțională Suceava, la sfârșitul săptămânii trecute, care a avut loc la sediul primăriei municipiului Suceava. Municipiul Suceava contribuie cu 73.184.156,4 lei inclusiv TVA. De asemenea ne obligăm să asigurăm spații pentru amplasarea unui număr de 25 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, în valoare de 3.661.258,13 lei, inclusiv TVA. Vrem să achiziționăm 45 autobuze în etapa I din care: 18 autobuze electrice mari de 12m; 27 autobuze mici (microbuze)”, a declarat Ion Lungu.

Edilul a anunțat că etapa a două ce prevede achiziționarea restului de 30 autobuze electrice și realizarea Clădirii autobazei se va realiza prin Programul Operațional Regional prin ADR Nord-Est.

„De asemenea pe Componenta 5 -Valul Renovării, pe PNRR, proiecte de eficientă energetică clădiri publice și rezidențiale, pe renovare moderată și aprofundată municipiul Suceava a depus proiecte în valoare totală de 22.845.617,2 de €. Așteptăm să mai depunem proiecte pe renovare energetică în următoarea sesiune de apeluri de proiecte din luna septembrie, avem la ora actuală documentații în lucru”, a anunțat Ion Lungu.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: