Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți, finalizate în proporție de 86%

AcasăAdministratieLucrările la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți, finalizate în proporție de...

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, în cursul zilei de joi, că lucrările la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți sunt finalizate în proporție de 86%.

„Suntem pe șoseaua de centură a municipiului Rădăuți, în punctul care face legătură cu Putna- Gălănești. 86% din centură este finalizată. Firmele care construiesc au făcut un progres foarte mare. Un sens giratoriu din șapte este finalizat, cel de la Horodnic de Sus. Acest sens giratoriu, legătura cu șoseaua Gălănești – Putna, va fi finalizat foarte repede. Încă patru sensuri sunt pregătite pentru asfaltare. S-a asfaltat o porțiune de 14 km din 16,7. Constructorii sunt foarte avansați cu lucrările de terasamente. Mai au câteva exproprieri pentru mutarea unor conducte de gaz metan, dar situația a intrat în linie dreaptă și mă bucur foarte mult că și-au concentrat utilajele constructorii și așa cum au promis sunt toate șansele ca în toamnă, în acest final de an, Rădăuțiul să aibă centura ocolitoare funcțională. Este un mare câștig”, a declarat Gheorghe Flutur.

Lucrări șoseaua de centură a Rădăuțiului

Președintele Consiliului Județean Suceava a amintit că în anul 2010 a fost prezent la fața locului cu ministrul Transporturilor de la acea dată, Radu Berceanu, unde s-au purtat discuții despre traseul acestei șosele.

” Aceasta a devenit realitate. Chiar dacă în 2012 noi am scos la licitație și s-a câștigat licitația, șase ani nu s-a lucrat nimic. Nu mai vreau să dau vina pe nimeni, dar populația știe de ce. Din 2018 s-au început lucrările, iar în acest an Guvernul a alocat bani. Săptămâna trecută au fost experți de la Comisia Europeană pentru că finanțarea se va face din bani europeni”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Totodată, el a subliniat faptul că această centură va oferi Rădăuțiului o nouă perspectivă de dezvoltare.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite