duminică, octombrie 17, 2021
Acasă Administratie Mii de persoane au participat la festivalul de folclor de la Prislop VIDEO

Mii de persoane au participat la festivalul de folclor de la Prislop VIDEO

Mii de persoane au participat la festivalul de folclor de la Prislop

“Hora la Prislop”, eveniment organizat de Consiliul Județean Suceava și Consiliul Județean Maramureș, a atras mii de oameni duminică, 22 august.

“Hora la Prislop” este un festival care a ajuns la cea de-a XLIX-a ediţie și care are ca scop promovarea tradițiilor, obiceiurilor, dansurilor, cântecului şi portului popular.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, unul dintre cei mai înfocați promotori ai tradițiilor și turismului în Bucovina, a fost prezent la Prislop. Îmbrăcat în costum popular, acesta s-a alăturat celorlalți participanți la horă.

Programul a debutat cu o spectaculoasă paradă a portului popular, urmată de o horă la care au fost invitați să participe toți cei prezenți în Pasul Prislop.

Renumite ansambluri folclorice din Suceava și Maramureș, dar și artiști consacrați, precum Gheorghe Zamfir, Cornelia şi Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu şi Formaţia Crai Nou, au încântat miile de oameni care au ales să își petreacă ziua la Prislop.

Aceștia au avut de asemenea ocazia să deguste o varietate de produse și preparate tradiționale, dar și să asiste la un târg al meşterilor populari.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri