vineri, mai 20, 2022
28.3 C
Suceava
AcasăAdministratieNiculai Barbă: "Aeroportul Suceava a depășit 174.000 de pasageri în primele patru...

Niculai Barbă: „Aeroportul Suceava a depășit 174.000 de pasageri în primele patru luni ale acestui an, creșterea față de 2019 fiind de 56%”

Niculai Barbă: „Aeroportul Suceava a depășit 174.000 de pasageri în primele patru luni ale acestui an, creșterea față de 2019 fiind de 56%”

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat, marți, că datele privind traficul de pasageri în primele patru luni ale anului pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava confirmă concluziile referitoare la primul trimestru al acestui an. Astfel, atât la finalul trimestrului cât și după patru luni se înregistrează o depășire a numărului de pasageri aferent perioadelor similar pe anii anteriori, inclusiv pe 2019, an considerat de diferență, anterior pandemiei.

În primul trimestru al acestui an s-au înregistrat peste 112.000 de pasageri, ceea ce înseamnă o creștere cu 40% față de anul 2019. La finalul lunii aprilie a fost depășit numărul de 174.000 de pasageri, creșterea față de 2019 fiind de 56%.

Potrivit vicepreședintelui CJ Suceava, datele și trendul privind numărul de pasageri procesați până la acest arată faptul că anul acesta va fi depășit traficul de pasageri din 2019.

În lunile martie și aprilie s-a înregistrat o activitate intensă pe aeroportul sucevean într-un context nou și cu noi provocări, determinate de criza refugiaților, care a determinat un flux semnificativ de pasageri de naționalitate ucraineană. Acești pasageri au ales destinații deservite de Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, beneficiind de proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Siret față de Aeroport.

De asemenea, în cele două luni au fost organizate și coordonate zboruri de repatriere.

„În clasamentul aeroporturilor din România, pe criteriul număr de pasageri procesați, cel mai important criteriu după care sunt comparate aeroporturile, după primul trimestru al anului 2022, ne situăm pe un onorant loc cinci, după aeroporturile mari ale tarii – Otopeni, Cluj, Iași, Timișoara, devansând aeroporturi precum Sibiu, Bacău, Craiova, Constanța etc. Destinații și frecvențe pentru sezonul de vară 2022 TAROM: Bucureşti-Otopeni: 9 frecvențe/săptămână BLUE AIR: Bucureşti-Otopeni: 3 frecvențe din luna iulie WIZZ AIR: Dortmund: 2 frecvențe/săptămână Memmingen: 2 frecvențe/săptămână Bologna: 2 frecvențe/săptămână Roma Ciampino: 4 frecvențe/săptămână Milano Bergamo: 6 frecvențe/săptămână Londra Luton: 9 frecvențe/săptămână RYANAIR: Bruxelles Charleroi: 2 frecvențe/săptămână Dublin – 2 frecvențe/săptămână Manchester – 2 frecvențe/săptămână Milano Bergamo – 7 frecvențe/săptămână Roma Ciampino – 3 frecvențe/săptămână Veneția Treviso – 2 frecvențe/săptămână Viena – 2 frecvențe/săptămână Noutăți referitoare la destinații În luna aprilie 2022 Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a inaugurat o nouă destinație, mult solicitată și așteptată, spre Dublin, Irlanda. Aceasta va fi operată de către RYANAIR, cu două frecvențe pe săptămână. Din 31 martie 2022, RYANAIR a reluat operarea destinației Veneția Treviso, cu 2 frecvențe săptămânale, destinație pe care a mai operat-o de la Suceava în sezonul de vară 2021”, a transmis Niculai Barbă.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: