Niculai Barbă:”Deschiderea de noi curse aeriene internaționale din Suceava confirmă anvergura regională a Aeroportului Ștefan cel Mare”

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că deschiderea de noi curse aeriene internaționale din Suceava confirmă anvergura regională a Aeroportului „Ștefan cel Mare”.

„Faptul că în ultima perioadă operatori aerieni importanți deschid noi curse spre destinațiile externe pentru care și noi am făcut demersuri ne confirmă că datele și previziunile noastre au fost corecte. Spun asta pentru că aceste companii aeriene își fac propriile lor studii și analize, în baza cărora iau o decizie cu privire la deschiderea unor zboruri noi. Avem ca exemplu zborul spre Londra, pentru care, împreună cu sucevenii din Diaspora, am formulat argumente de susținere pentru deschiderea unei curse aeriene pe această rută. Pe aceeași „rețetă” au fost construite argumente și pentru alte curse, cum ar fi cea spre Bruxelles”, a declarat Niculai Barbă.

Totodată, el a subliniat că autoritățile sucevene au avut și susținerea partenerilor externi, cum este cazul zborului din Suceava către Memmingen, în Germania, care a fost deschis cu sprijinul autorităților din Regiunea Schwaben.

Barbă a subliniat că pentru o serie de destinații externe din Suceava numărul de zboruri noi este superior curselor aeriene deschise pe aeroporturile din regiunea Moldovei.

„Acest lucru nu face altceva decât să valideze anvergura regională a aeroportului din Suceava. Așa cum se știe Aeroportul „Ștefan cel Mare” are pasageri atât din Suceava, cât și județele învecinate și din Ucraina. Anvergura regională a Aeroportului se alătură altor instituții care au aceeași anvergură regională. Și aș aminti aici Spitalul Județean, Universitatea, Centrul Cultural și evident Muzeul Național al Bucovinei. Fiecare din aceste instituții se înscriu cu o serie de realizări semnificative în ultima perioadă, așa cum pentru aeroportul din Suceava indicatoarele de bază sunt numărul de pasageri, precum și curse sau destinații noi”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră