spot_img

Peste 4,6 milioane de măști de protecție au ajuns la Suceava. Acestea vor fi împărțite persoanelor defavorizate

AcasăAdministratiePeste 4,6 milioane de măști de protecție au ajuns la Suceava. Acestea...

Peste 4,6 milioane de măști de protecție au ajuns la Suceava. Acestea vor fi împărțite persoanelor defavorizate.

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, precizează faptul că, în cursul dimineții de joi la sediul DSP Suceava au ajuns cele 4,6 milioane măști de protecție solicitate de la Ministerul Sănătății, urmând ca acestea să fie distribuite localităților din județ.

În acest sens, începând de joi, 27 august, reprezentanții autorităților publice locale pot ridica de la sediul DSP Suceava măștile de protecție acordate în conformitate cu Ordonanța de urgență nr. 78/2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, precum și pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Acestea vor fi distribuite persoanelor beneficiare conform centralizatoarelor transmise în luna iunie ( 50 măști/ persoană vulnerabilă), la distribuire ținându-se cont de listele si numarul de măști care au fost comunicate de autoritățile locale. Persoanele vulnerabile care beneficiază de această măsură sunt cele care indeplinesc conditiile conform actului normativ menționat.

Potrivit Prefecturii Suceava în județul nostru sunt 349 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 25 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 37 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 572 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 152 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 114 pacienți sunt în zona tampon și 306 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 152 pacienți diagnosticați Covid- 19, 96 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 41 forme ușoare, iar 15 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care zece sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 316 de paturi libere din care 39 pentru pacienți Covid-19, 188 în sectorul Non-Covid și 89 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 6 paturi pentru pacienți non- Covid, 3 paturi pentru pacienți Covid și 26 de ventilatoare din care șase pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 76 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 42254 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 461 persoane.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4315 de persoane declarate vindecate.

Joi dimineață se aflau în carantină 408 de persoane și în izolare la domiciliu alte 52.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 39 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 30 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

In cursul zilei de miercuri, polițistii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 440 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 61 de societăți comerciale și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 2500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii 55/2020.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img