Home Administratie Primele variante de traseu pentru viitoarea autostradă A7 Siret – Suceava –...

Primele variante de traseu pentru viitoarea autostradă A7 Siret – Suceava – București VIDEO

Primele variante de traseu pentru viitoarea autostradă A7 Siret – Suceava – București.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, marți, la o videoconferință în cadrul căreia au fost prezentate mai multe variante de traseu pentru autostrada A7 Siret – Suceava – Pașcani – București.

“Mă bucur că proiectanții și aici mă refer la cele două firme care au câștigat licitația Egis și Search Corporation ne-au prezentat mai multe variante de traseu. Între Suceava și Siret au fost prezentate cinci variante de traseu, trei prin estul municipiului Suceava și două prin vestul municipiului Suceava și traseul Pașcani-Dolhasca -Suceava șase variante de traseu. Sunt variante de traseu pe Valea Siretului, sunt variante de traseu care vin de la Dolhasca paralel cu calea ferată, și sunt variante de traseu care merg de la Dolhasca spre Fălticeni, una ocolește Fălticeniul prin est, alta prin vest. Eu am salutat faptul că s-au ținut de cuvânt. Sugestia este să avem câteva zone impuse și aici mă refer la Vama Siret. Am cerut să se aibă în vedere modernizare punctului de vamă Siret. A fost informată și partea ucraineană de construcția autostrăzii A7. Se ține seama de rețelele de înaltă tensiune, se ține seama de căile ferate și intersecția autostrăzii cu căile ferate, se ține seama de intersecția cu drumuri naționale județene și comunale, se ține seama de asemenea de rezervații naturale și restricțiile în aceste rezervații și mă refer în primul rând la pădurea Zamostea una din variantele care se discută spre Siret. A fost o primă punere în temă a autorităților pentru că dintre cei 25 de participanți au fost și primari de la Siret, de la Suceava dar și de pe trasee, a fost Agenția pentru Protecția Mediului, Apele Române, și toate autoritățile implicate”, a declarat Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a precizat că s-a convenit cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și cu proiectanții ca undeva după 10 ianuarie să se vină cu observații la aceste trasee posibile.

“Această autostradă A7 este prinsă în Programul de Conformare și Reziliență, adică cu finanțare din fonduri europene și important este că toată lumea este interesată să grăbim documentația tehnică care va trebui pusă la dispoziție beneficiarului ca să se poată scoate la licitație lucrările. Foarte important este prima punere în temă”, a declarat Flutur.

Exit mobile version