duminică, octombrie 17, 2021
Acasă Administratie Gheorghe Flutur: "Proiectantul are la dispoziție șapte luni pentru a finaliza proiectul centurii Gura Humorului la regim de autostradă cu două benzi pe sens" FOTO

Gheorghe Flutur: “Proiectantul are la dispoziție șapte luni pentru a finaliza proiectul centurii Gura Humorului la regim de autostradă cu două benzi pe sens” FOTO

Gheorghe Flutur: “Proiectantul are la dispoziție șapte luni pentru a finaliza proiectul centurii Gura Humorului la regim de autostradă cu două benzi pe sens”

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat în cursul zilei de miercuri o ședință la Gura Humorului cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a discuta cu privire la drumul rapid Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Dej.

La ședință au fost prezenți reprezentanți ai firmei care se ocupă de proiectarea centurii Gura Humorului și ai firmei care execută traseul drumului rapid (mai puțin centura). Totodată, au fost prezenți primarii localităților pe teritoriul cărora se desfășoară ruta ocolitoare, Gura Humorului, Frasin și Păltinoasa.

De asemenea, au participat reprezentanții Delgaz Grid, Transgaz, Apele Române, cei de la Cadastru, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda Forestieră, Direcția Arii Naturale Protejate și ACET.

“Au fost prezentate proiectele și s-a realizat și faza de teren cu parcurgerea la pas a traseului. Proiectantul are la dispoziție șapte luni pentru a finaliza proiectul centurii Gura Humorului la regim de autostradă cu două benzi pe sens. În timpul parcurgerii la pas a traseului reprezentanții fiecărei instituții au preluat posibilele probleme care ar putea să apară la avizarea traseului”, a declarat Gheorghe Flutur.

Șeful administrației Județene a subliniat că își dorește să se accelereze întreaga procedură pentru realizarea rutei ocolitoare, având în vedere importanța deosebită a traseului, unde se înregistrează cele mai mari dificultăți de fluidizare a traficului.

“Tot mercuri am discutat despre tronsoanele Autostrăzii Nordului de la Vatra Dornei până la Suceava: pe tronsonul Vatra Dornei – Gura Humorului, drumul rapid va fi realizat în regim de 100-110 km/h, iar Gura Humorului – Suceava cu regim de viteză de 140 km/h. Cel mai dificil traseu este Vatra Dornei – Gura Humorului, unde, pe o porțiune de 55km, 90% din traseu înseamnă viaducte și tuneluri”, a declarat Flutur.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri