sâmbătă, septembrie 24, 2022
15 C
Suceava
AcasăAdministratieS-a dat în funcțiune Piața George Enescu cu parcare subterană FOTO

S-a dat în funcțiune Piața George Enescu cu parcare subterană FOTO

Miercuri, 31 august, s-a dat în funcțiune Piața George Enescu cu parcare subterană.

Valoarea lucrărilor se ridică la 13.156 .136,63 lei (aproximativ 2.600.000 de euro).

Suprafața totală construită este de 3.819,64 mp, suprafața pe care s-a realizat clădirea este de 2361 mp, iar amprenta la sol a clădirii este de 1.944,25 mp.

În încăperea principală destinată comercianților de legume, fructe, rădăcinoase etc., 60 % din spațiu este repartizat producătorilor autohtoni, iar restul societăților comerciale. Sunt amplasate un număr de 169 de mese. De asemenea sunt prevăzute spații pentru birouri, centrală termică, grupuri sanitare.

„Sunt prevăzute două sisteme complementare de încălzire: pe termoficare centralizată și pe centrală cu gaz metan, ne vom racorda la sistemul centralizat de încălzire, care este mai ieftin astăzi”, a precizat Ion Lungu, prezent la inaugurare.

La parter și subsol există grupuri sanitare normale cât și pentru persoane cu dificultăți de deplasare.

De asemenea piața este prevăzută cu lift pentru marfă care face legătura între parcare și zona pieței și de asemenea cu elevator pentru persoanele cu dificultăți de deplasare.

Parcarea de la subsol cuprinde 70 de locuri: 59 de autoturisme (din care 2 locuri încărcări mașini electrice), 11 locuri pentru motociclete, scutere și biciclete.

De asemenea la subsol este adăpost ALA, prevăzut cu sistem filtrare admisie aer și 3 accese în direcții diferite.

Exteriorul clădirii este realizat in varianta „Fațadă ventilată”, cu strat vizibil din panouri cu fibrociment vopsit.

Rampele de acces și ieșire din parcare, împreună cu sistemul pluvial al teraselor sunt prevăzute cu degivrări electrice.

Clădirea are pe două laturi trotuare din grătare metalice, cu rol în aerisirea parcării de la subsol.

Sunt amplasate sisteme de climatizare aer, echipamente pentru răcire, perdele de acces în dreptul acceselor uzuale.

„Așa cum se poate observa din prezentarea de mai sus, este vorba de o piață modernă, cu dotări corespunzătoare pentru o funcționare ergonomică. Sperăm ca sucevenii și mai ales cetățenii din cartierele George Enescu și Obcini să aprecieze această piață. Vom construi în perioada imediat următoare (au fost demarate procedurile pentru licitație) o Hală de Lactate modernă în Piața George Enescu”, a declarat Ion Lungu

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: