sâmbătă, octombrie 16, 2021
Acasă Administratie Niculai Barbă:"Spitalul Județean Suceava nu se închide pentru pacienții cronici"

Niculai Barbă:”Spitalul Județean Suceava nu se închide pentru pacienții cronici”

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, anunță că Spitalul Județean Suceava nu se închide pentru pacienții cronici.

Potrivit acestuia, niciun pacient cronic din județul Suceava nu va rămâne fără îngrijire medicală.

“Am avut astăzi discuții cu managerul Spitalului Județean Suceava pentru a mă asigura că pacienții cronici vor beneficia de îngrijire fără întrerupere în următoarea perioadă, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19 și de internări”, a declarat Niculai Barbă.

El anunță că ambulatoriul va funcționa la capacitate maximă pentru a se asigura programul și evaluarea pacienților, iar, dacă vor apărea urgențe, pacienții cronici vor fi preluați în Unitatea de Primiri Urgențe și, dacă va fi cazul, vor fi internați, așa cum se procedează și acum.

Potrivit acestuia, Spitalul Județean Suceava va continua să asigure serviciile medicale corespunzătoare pentru toate patologiile non-COVID, pentru cronici și urgențe, la care se adaugă un număr mare de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, majoritatea fiind cazuri cu forme medii și grave.

“Foarte important în acest moment este ca toate spitalele din județ să facă front comun cu Spitalul Județean, să poată prelua pacienții cu forme ușoare ale bolii, astfel încât să nu se ajungă vreodată să fie afectată activitatea Spitalului Nou pe patologiile non-COVID”, a transmis Niculai Barbă.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri