Încă cinci localități sau zone din județul Suceava urmează a fi atestate ca stațiuni turistice de interes local

Încă cinci localități sau zone din județul Suceava urmează a fi atestate ca stațiuni turistice de interes local, comuna Ciocănești, comuna Coșna, comuna Mănăstirea Humorului, zona turistică a municipiului Fălticeni, zona turistică a orașului Siret.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, care a transmis că atestarea este încă o recunoaștere a brandului Bucovina, a potențialului turistic al județului Suceava.

„Consiliul Județean Suceava a încurajat și susținut concret dezvoltarea infrastructurii și promovarea, iar această atestare vine să valideze potențialul lor turistic. Statutul dobândit permite localităților accesul la finanțări, inclusiv pe fonduri europene. De asemenea, în atragerea de fonduri este deosebit de importantă asocierea, drept care au fost invitate să facă parte din Organizația de Management al Destinației OMD Bucovina”, a declarat Niculai Barbă.

𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚 𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐞.

La cele 20 stațiuni turistice deja atestate, patru fiind de interes național și 16 de interes local, urmează a li se alătura încă cinci, astfel încât, cu un număr de 25 de stațiuni turistice atestate, județul Suceava este pe primul loc în țară, devansând județe ca Bihorul cu 17 stațiuni, Harghita și Maramureș cu câte 13 stațiuni, Constanța cu 12 stațiuni, Brașov și Cluj cu câte 11 stațiuni, Caraș-Severin cu zece stațiuni, Neamț cu nouă stațiuni.

„În acest context ar fi de remarcat interesul deosebit pe care îl au turiștii pentru a petrece Sărbătorile de iarnă în Bucovina. Se confirmă că Bucovina este în topul preferințelor, prin gradul ridicat de ocupare la pensiuni, peste 90% în majoritatea zonelor, chiar spre 100% de Revelion. Ultimele știri pe care le-am văzut ne arată că turiștii preferă astfel de locații pentru petrecerea sejurului de Sărbători, Bucovina fiind chiar și peste Valea Prahovei”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: