duminică, mai 9, 2021
Acasă Administratie Troița de la Aeroportul Suceava a fost sfințită FOTO VIDEO

Troița de la Aeroportul Suceava a fost sfințită FOTO VIDEO

Troița de la Aeroportul Suceava a fost sfințită. Aceasta reprezintă scena Învierii Domnului și a fost realizată prin tehnica mozaic.

Troița a fost sfințită marți dimineață de către un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Calinic. Totodată, la eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur și directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța.

Gheorghe Flutur a precizat că Troița a fost făcută la inițiativa sa și cu binecuvântarea fostului arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen. El a declarat că este o icoană din mozaic și sticlă topită, cu pictură manuală.

“E o mare bucurie în această săptămână a patimilor să particip la această slujbă de sfințire a acestei Troițe cu simbolul Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos. Trebuie să-i mulțumesc Bunului Dumnezeu că, și iertată-mi fie lipsa de modestie, mi-a aparținut  această inițiativă să ridicăm această Troiță și am cerut binecuvântarea IPS Pimen. Am socotit că trebuie să aducem o rugăciune aici, unde pentru prima dată în 2009 împreună cu părintele stareț de la Putna, părintele Melchisedec, veneam cu o delegație de la Ierusalim și aduceam Sfântă Lumină cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și a IPS Pimen, Sfânta Lumină care ne-a călăuzit, ne călăuzește ne binecuvântează, ne luminează calea de fiecare dată. În fiecare an, mai puțin anul trecut cu pandemia asta, s-a adus Sfânta Lumină aici la Suceava și am socotit că e bine să ne aducem aminte, să ne rugăm Bunului Dumnezeu și aici în aeroport, care este de fapt fereastra către cer, către văzduh. Aici aș spune că s-a întâmplat un miracol. Îmi aduc aminte cu vreo câțiva ani în urmă circulau foarte puțin, 30.000-40.000 de pasageri pe an. În patru ani de zile a crescut de zece ori numărul de pasageri de pe acest aeroport. Și ne rugăm și pentru ei să călătorească în pace, în liniște, fără evenimente neplăcute. Ce mai mare bucurie și miracol decât că și Bucovina se leagă cu țara și cu lumea și uitați-vă că numai în ultima lună am anunțat trei noi destinații internaționale, cu capitala Europei, cu Marea Britanie alte curse, avem acum speranțe și spre Spania, avem speranțe spre Tel Aviv și ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru că dorim ca pelerinii care merg în Țara Sfântă să aibă curse. Ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să modernizăm acest aeroport. Acum avem un turn de control modern. Toate sunt cu binecuvântarea Bunului Dumnezeu și trebuie să aducem o smerită mulțumire pentru tot ceea ce ni se întâmplă. Îmi aduc aminte cu drag cum devenea aeroportul un dispecerat pentru preacucernicii părinți care veneau de la  Cernăuți și aici primeau lumânările și plecau însoțiți de coloanele de mașini de Poliție să ajungă la timp. Sau în Basarabia, sau în Ardeal de aici au plecat în 2009 cel puțin. Sau avionul mic care a venit de la Constanța și a luat Lumina Sfântă de aici. Deci a fost un început în toate și eu sunt foarte bucuros că sunt contemporan cu aceste vremuri. Bunul Dumnezeu ne-a ajutat patru ani la rând să putem merge la Ierusalim să aducem Sfânta Lumină”, a declarat Gheorghe Flutur.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri